City Nord bygger ut for 440 millioner

Slik ser man for seg at City Nord vil kunne se ut etter den storstilte utbyggingen.

Slik ser man for seg at City Nord vil kunne se ut etter den storstilte utbyggingen.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Slik blir City Nord når tredje byggetrinn står ferdig.

Administrerende direktør i Coop Nordland, Lars Arve Jakobsen, mener analysene viser at byen kan huse mer handel.

– Vi tåler mer handel i Bodø, sier administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland. Han støtter seg til konsekvensutredningen Coop har vært pålagt å gjennomføre i forbindelse med reguleringsarbeidet for en ny utbygging av City Nord.

Rapporten fra Kunnskapsparken i Bodø forteller at Bodø har rom for mer handel uten at dette skader omlandet eller fylket. Som handelssenter i en region påpeker han at Bodø også ligger et stykke under byer i øvre sjikt – også etter en utbygging av City Nord. Dette mener Jakobsen er helt sentralt når kommuneadministrasjonen og politikerne nå går i gang med å vurdere utbyggingen av del tre av City Nord.

En utbygging som bystyret til sjuende og sist skal ta stilling til- høyst sannsynlig i februar/mars.

Fri handel

Prislappen for del tre av City Nord er ca. 440 millioner kroner. Rammebetingelsene på Plassmyra tilsier at man kan bygge med 100 prosent utnyttelse av tomt, 15 meter i høyden og tilrettelegge for “fri handel”. Bestemmelser som stammer fra da det definert området på Plassmyra ble regulert som avlastingssentrum.

Byplansjef Annelise Bolland i Bodø kommune sier at man vil se nøye på bestemmelsene for Plassmyra.

Tirsdag kom også Nordland fylkeskommune sin avgjørelse som konkluderte med at Bohus kan bygge et nytt varehus på Hunstad.

Nytt innhold

De tre etasjene i den nye delen vil skille seg ut fra resten av City Nord. I alle fall tredje etasje der treningssenteret Stamina får plass sammen med annen helse- og livsstilrelaterte aktiviteter og butikker.

Etasjene under er han mer hemmelighetsfull om, men etter det AN erfarer er Coop Nordland i sluttrunden med forhandlinger med XXL. Kjeden som sammen med GMax har teppelagt Norge med store sportsvarehus.

– Det er intense forhandlinger nå, sier Jakobsen som ikke vil kommentere verken XXL eller andre mulige leietakere.

Julehandelen i 2015

Går reguleringsarbeidet smertefritt er planen å komme i gang med rivingen av eksisterende bygg i området allerede i mars neste år. Coop Nordland har peilet seg inn på en åpning før jul i 2015.

Med trinn 3. utbygd, vil hele City Nord være på 63.000 til 64.000 kvadratmeter pluss parkeringshuset.

Artikkeltags