– Målet er å få grovplanert hele flystripen nå i høst slik at den får "satt seg" over vinteren, forteller Elvik om anlegget. Det får en praktfull beliggenhet på Grådussan på nordsiden av Engeløya, nær Bøsanden og Batterie Dietl.

Elvik er oppvokst i Bodø og har hatt flydilla så lenge han kan huske.

– Som liten brukte jeg å springe bort til vinduene så snart jeg hørte et fly som skulle lette eller lande. Jeg har drevet med modellfly siden jeg var guttunge og synes det er utrolig artig å fly, forteller han om bakgrunnen for prosjektet.

– Men å bygge seg en egen flystripe?

– Kanskje er det 50-årskrisa som begynner å melde seg. Mange andre begynner med motorsykkel når de blir 40-50 år. Jeg har aldri vært fristet av motorsykler, fly derimot... Derfor tar jeg den helt ut og bygger flyplass. Dette er på mange måter realiseringen av en guttedrøm, humrer Elvik.

Skråblikk

Engeløy Flyplass Grådussan skal bli landingsplass for småfly og mikrofly og i tillegg kunne brukes ved andre luftsportsaktiviteter som fallskjermhopping, hanggliding, seilfly og modellfly. Banen skal ha dekke av gress.

De første spirene til det som skal bli Engeløy Flyplass Grådussan ble sådd i 2005 da Elvik ble spurt om han hadde et jorde det gikk an å lande på i Steigen.

– Jeg kom på at jeg hadde en utmarksteig som var ganske lang. Etter det har ting bare ballet på seg, smiler han.

Hele prosjektet er kostnadsberegnet til rundt 420.000 kroner. Det har via Steigen Luftsportsforening fått 150.000 kroner i spillemidler, samt kommunal støtte og gaver fra flere hold. I tillegg kommer omfattende dugnadshjelp.

Sertifikat

Flystripen vekker oppsikt langt utenfor Steigens grenser. Både Bodø Flyklubb, Bodø Fallskjermklubb, Saltdal Flyklubb Mikro har meldt seg inn i Steigen Luftsportforening.

– Flymiljøet i Bodø er veldig interessert i å komme seg vekk fra byen og en kontrollert flyplass for å kunne operere mer fritt. Spesielt for mikroflymiljøet er dette viktig. Jeg regner med at mange vil få glede av flystripen når den står ferdig, tror Elvik.

Han har ikke noen umiddelbare planer om å ta helt av og kjøpe eget fly. Derimot er flyplassbyggeren i full gang med å ta sertifikat for småfly. Han har bare et par leksjoner igjen før han kan "fly opp" til sertifikatet.

– Jeg håper å få gjort dette unna så snart som mulig, sier den snart høytsvevende bonden på Engeløya.