Kampen om milliardanbudet er avgjort

DEL

Nordlandsbuss vant elbuss-anbudet.

I konkurransen om det tiårige anbudet om drift av buss i Salten, stakk Nordlandsbuss av med seieren.

– Med laveste pris vant Nordlandsbuss anbudet om drift av bussrutene i Salten fra sommeren 2021. Det betyr at det er et selskap med røttene i Nordland som får æren av å gjøre Bodø til en el-buss-by, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

- Dette er det største buss-anbudet i Nordland. Nordlandsbuss får et oppdrag som vil ta store miljø-kutt på offentlig kollektivtransport, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen.

Fire tilbydere leverte fem anbud. Alle anbudene var godkjent. Da er det laveste pris som vinner. På et tilbud på nærmere 1,5 milliarder, var det bare om lag 1,5 millioner kroner, 150 000 kroner årlig, som skilte de to laveste tilbudene.

-Nordlandsbuss leverte lavest pris, og skal drifte bussene i Salten fra 1. juli 2021, og ti år framover, fastslår Bentzen.

Mellomanbud

Fordi anbudet måtte lyses ut flere ganger, ble et «midlertidig» anbud lyst ut for å drifte bussene i Salten fra 1. januar 2020 og ut juni 2021. Boreal buss AS, vant dette anbudet og overtar driften fra Nordlandsbuss i ett og et halvt år fra årsskiftet.

– I mellomperioden vil vi bygge ut ladeinfrastruktur og oppstillingsplasser, sånn at vi kan starte en helt ny æra innen kollektivtransport i Nordland fra 2021. Med en av landets første nullutslipps bussbyer som en del av anbudet, underbygger Bentzen i pressemeldingen.


Hele Salten

I tillegg til drift av Bodøs lokalbusser, inngår også distriktsrutene i Salten i samme anbudet.

– Det betyr nye, moderne busser, med god komfort, og ikke minst skal det være sikre busser på alle ulike føreforhold. Alle reisende i Salten kan glede seg, avslutter samferdselsråd Bentzen.

De tre andre som leverte anbud i tillegg til Nordlandsbuss as, er Boreal buss as, Norgesbuss as og L/L Setesdal bilruter.

Artikkeltags