Det vekslet mellom tårer, latter og tordnede applaus på Kjerringøy brygge fredag kveld.

Tårene kom da ensemblet, med Maria, Alexander og mamma Rita Nohr, suverent supplert av samboerne Ida Løvli Hidle og Andreas Moen, sang "Har du fyr " som avslutning på det første settet i årets bryggeopera.

Bon Johan

Latteren kom flere ganger, men kanskje mest da Alexander Nohr framførte sitt "alter ego" Bon Johan, med saftige tekster om hvordan myten om Don Juan oppsto i Nordlandene for lenge siden.

Den tordnende applausen var der hele tiden, for de fem hadde publikum i sin hule hånd allerede fra første tone.

Det vekslet mellom klassiske perler, musikalsvisker, viser og virtuost trekkspill av Ida Løvli Hidle.

Eventyrlig konsert

For publikum var det nok også spesielt å høre det kommende brudeparet Maria Nohr og tenor Andreas Moen synge om ekteskapets mulige problemer, med tanke på at de om 14 dager står foran presten på Kjerringøy.

Men bryggeopera på Kjerringøy er ikke bare musikalske perler, det er også en stemning som både aktører og publikum kan ta og føle på i det intime lokalet.

Det er stemning av høy klasse, og når over 200 publikummere stemmer i "Barndomsminner fra Nordland" som avslutning på en eventyrlig konsert i sommernatta, er det bare å ønske vel overstått til et fantastisk ensemble, flettet sammen av familiebånd og kjærlighet.

De fortjener et stort publikum også lørdag kveld.