Jysk-ansatt pågrepet og siktet for brannstiftelse på Hunstadsenteret

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politiet i Salten sendte torsdag ut følgende pressemelding:

En person pågrepet og siktet for brannstiftelse på Hunstadsenteret i Bodø onsdag 24. juni 2015

Politiet pågrep i går ettermiddag en person, siktet for å ha stiftet brannen på Jysk Bodø på Hunstadsenteret onsdag 24. juni 2015. Personen ble pågrepet på Østlandet og er i dag fraktet til Bodø.

Siktelsen omhandler overtredelse av straffeloven § 148, for å ha stiftet brann med fare for tap av liv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom.

Ansatt hos Jysk

Den siktede personen er en mann i slutten av 20-årene, hjemmehørende i Bodø. Den siktede personen er ansatt ved Jysk Bodø. Siktede er tidligere avhørt som vitne i saken, og nytt avhør med status som siktet vil finne sted i løpet av dagen eller morgendagen.

- Siktede sitter i varetekt hos oss nå, sier politiadvokat Bjarte Walla til an.no.

- Når fattet dere først mistanke til mannen?

- Mistanken er et resultat av teknisk og taktisk etterforskning. Han ble avhørt som vitne rett i etterkant av brannen, i likhet med andre ansatte, sier Walla.

- Har dere mottatt konkrete tips på siktede?

- Pågripelsen er et resultat av en samlet etterforskning.

- Er det gjort tekniske funn som knytter siktede til brannen?

- Det er gjort tekniske funn i saken, men jeg har ikke anledning til å gå i detalj på dette.

Vurderes varetektsfengslet

Politiet kan ikke si noe om hvordan siktede stiller seg til siktelsen. Siktede vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i løpet av morgendagen.

Advokat Hilde Guldbakke er oppnevnt som forsvarer for siktede.

- Det er ikke mange minuttene siden jeg ble oppnevnt som forsvarer. Vet at min klient er på vei til byen, og jeg har lest sms fra Salten politidistrikt sier hun til an.no klokka 14.

Guldbakke har ennå ikke fått snakket med sin klient.

- Jeg har ikke snakket med siktede, men har gitt beskjed til politet at jeg gjerne ønsker å prate med ham, sier hun.

Motiv

Om det foreligger noe klart motiv i saken, vil ikke Walla si noe om:

- Siktede er ennå ikke avhørt, så det vil ikke være naturlig å spekulere i det.

- Var et eventuelt motiv en del av den taktiske etterforskningen deres?

- Fra det øyeblikk vi vurderte brannen som påsatt, gjorde vi oss selsvsagt tanker rundt dette. Men pågripelsen er som sagt et resultat av en bred etterforskning, og summen av denne, sier Walla.

Politiet mener å ha skjellig grunn til mistanke mot siktede, og anser at det på det nåværende tidspunkt i etterforskingen foreligger sannsynlighetsovervekt for at brannen er påsatt, og at den er påsatt av siktede. Mistanken mot siktede bygger dels på foreløpige tekniske funn og dels på taktiske opplysninger innhentet så langt i etterforskingen.

Ønsker opplysninger

Politiet er fremdeles interessert i opplysninger fra publikum som kan gi oss ytterligere informasjon i saken.

Politiet vil likevel presisere at selv om det anses å foreligge skjellig grunn til mistanke mot siktede befinner etterforskingen seg fremdeles på et tidlig stadium. Det gjenstår ennå ytterligere tekniske undersøkelser samt taktiske etterforskingsskritt, herunder vitneavhør og annen etterforsking. Den videre etterforskingen vil således i tiden framover vise om mistanken mot siktede styrkes eller svekkes.

- Er dere sikre på at dere har rett mann?

- En etterforskning er et dynamisk prosjekt, og man tar selvsagt sine forbehold. Men på dette stadiet mener vi å ha skjellig grunn til mistanke, og mener det er mer sannsynlig at det er denne mannen som har påsatt brannen enn noen andre, sier Walla.

JYSK: - Utrolig trist

JYSK Norge synes det er leit at en av deres ansatte er siktet for brannen.

- Det er utrolig trist at en av våre ansatte er siktet i saken, men vi er veldig glade for at ingen kom til skade. Vi er glad for at det nærmer seg en løsning i saken, sier Sales&Marketing Manager i Jysk Norge, Venche Anita Lidahl.

Jysk ønsker ikke å komme med ytterligere opplysninger på det nåværende tidspunktet.

- Vi har ikke informasjon om verdien av varelageret på avdelingen i Bodø. Vi har ikke fått vært inne å sett på hva som er ødelagt av varene og kan ikke gi noe informasjon om hvilke varer og verdien av disse, sier Lidahl.

SE VIDEO FRA BRANNEN:

ALT OM STORBRANNEN:

Slik ser det ut etter storbrannen

Etterforskningen tar tid

Slik ser det ut etter storbrannen

Kripos bistår i etterforskningen

Nå er de i gang med å undersøke brannstedet

Oppdaget flammer i butikken

Artikkeltags