Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gjestet fredag formiddag Widerøe i Bodø. Det ble ingen behagelig opplevelse i simulatoren.

Statsråden var på besøk hos Widerøe på Langstranda i Bodø fredag formiddag. I tillegg til møter med Widerøe-direktør Lars Kobberstad, fikk statsråden også prøve det som ifølge flyselskapet selv er verdens eneste Dash-8 kabinsimulator.

I tillegg til at flyet ristet veldig, kom det også røyk ut av ventilene inne i kabinen under den svært realistiske demonstrasjonen fredag formiddag.

Brann i motoren

Og at det var realistisk kan statsråden skrive under på.

- Det var et øyeblikk jeg tenkte: Oi, har det skjedd noe her, humret Magnhild Meltveit Kleppa.

Scenarioet som utspant seg i simulatoren var at et fly fra Bodø til Lofoten fikk problemer like etter take-off. Det hadde brutt ut brann i en motor, og røyken sivet inn i kabinen.

Buklanding

Fra høytalerne fikk Kleppa, Widerøe-direktør Lars Kobberstad og de andre i følget høre fra kapteinen at flyet måtte returnere til Bodø. Før flyet buklandet der, ble både statsråden og de andre passasjerene bedt om å bøye seg ned med hodet mot knærne. Etter landing ble så passasjerene evakuert fra flymaskinen.

- Dette var litt ubehagelig, jeg liker ikke røyk noe særlig, konstaterte statsråden etter at Widerøe hadde demonstrert kabinsimulatoren for henne.

- Dette var nyttig for meg å oppleve, og det er fint å se at Widerøe legger så stor vekt på trening av sitt personale, la hun til før hun fortsatte omvisningen hos flyselskapet.