Gå til sidens hovedinnhold

Bodømann siktet i grotesk drapssak

Artikkelen er over 6 år gammel

Avdøde er ille tilredt og mangler flere kroppsdeler

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Den drepte ble funnet i et hus med til sammen fire kommunale leiligheter på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag.

– Den døde er ille tilredt. Vedkommende mangler flere kroppsdeler. En person er pågrepet og siktet i saken, opplyser fungerende politimester i Sunnmøre politidistrikt, Ingar Bøen, under en pressekonferanse.

Avisa Nordland vet at den siktede kommer fra Bodø, en tilknytning politimesteren ikke ønsker å utdype.

– Vi har ikke gått ut med noen identifikasjon av ham. Det vi kan si er at han er bosatt på Sunnmøre, sier Bøen til an.no.

På spørsmål om politiet kjenner mannen fra tidligere forhold, sier politimesteren at de kjenner siktede med bakgrunn i det lokalmiljøet han bor.

– Det er små forhold, og vi vet hvem alle er, sier han.

Ikke ukjent

Avisa Nordland vet at mannen er godt kjent for politiet, og han har vært det siden ungdomsårene. Han skal blant annet ha vært involvert flere saker i Salten, og i september er det beramet en sak for Salten tingrett hvor mannen står tiltalt for knivtrusler.

Den siktede mannen i 20-årene skal ha tilstått Hareid-drapet overfor bekjente, sier kilder Sunnmørsposten har vært i kontakt med.

Ifølge Sunnmørsposten ble mannen siktet for drapet i natt, etter at han ble pågrepet i Ålesund, fredag. Pågripelsen hadde sammenheng med en væpna aksjon på Valderøy samme ettermiddag.

– Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt, opplyser politimester Bøen.

Fengsling

Mannen vil mandag bli framstilt for fengsling, og ifølge politiet er den siktede mannen bosatt på Sunnmøre.

– Våre teknikere går nå gjennom leiligheten kvadratmeter for kvadratmeter. Vi har også søkt med hunder på eiendommen etter gjenstander som ikke hører hjemme der. Vi er nå i gang med en rundspørring i området, utdyper Bøen til Avisa Nordland.

Flere kilder med kjennskap til de involverte sier til Sunnmørsposten at sjalusi kan være bakgrunn for ugjerningen. Politiet vil ikke gå ut med motiv for drapet på nåværende tidspunkt.

– Jeg ønsker ikke å kommentere avisens opplysninger, sier Bøen til an.no

– Hva vet dere om hendelsesforløpet?

– Vi har begynt å tegne oss et bilde av det, men utover det ønsker jeg ikke å kommentere det, sier Bøen.

Politimesteren har et håp om å få avhørt siktede i løpet av kvelden eller morgendagen.

I kveld ble liket av mannen i 20-åra kjørt bort fra åstedet.

Avsperret

Det var lørdag formiddag at politiet slo full drapsalarm, etter at den unge mannen fredag ble funnet død. Åstedet har vært avsperret i påvente av teknikere, som utover lørdagen jobbet på stedet. Den avdøde er ennå ikke formelt identifisert, men politiet opplyser at de har en god formening om hvem det er og at mannens nærmeste familie er varslet.

– Det skyldes at vi for å få sikker ID må vi ha DNA, fingeravtrykk eller tannstatus, sier Bøen til an.no, og legger til:

– De pårørende blir tatt vare på av et kommunalt kriseteam.

Besøk

Mannen som ble funnet drept og delvis partert, skal ha vært på besøk i huset hvor han ble funnet. Leiligheten tilhører en bekjent av den avdøde og den siktede. Det skal ha vært flere vitner til stede i huset.

– Den avdøde og den siktede er bekjente av hverandre, opplyser Bøen under pressekonferansen.

Den avdøde vil bli sendt til enten Ålesund eller Bergen for obduksjon.

– Sannsynligheten for at vi har rett har blitt styrket i løpet av dagen, sier Bøen.

Kripos

Det var klokken 13.30, fredag ettermiddag, at politiet fikk melding om den døde mannen som ble funnet i et bolighus på Bigset i Hareid kommune.

Da fortalte politimester Bøen at det var synlige skader på avdøde som gjorde at de startet etterforskning av et mistenkelig dødsfall selv om dødsårsaken foreløpig er ukjent. Fredag kveld hadde Sunnmøre politidistrikt allerede 27 personer på saken. Ni spesialister fra Kripos jobber også på åstedet, og lørdag morgen var de samlet til et orienteringsmøte hvor de ble enige om en plan for etterforskningen videre.

Det var på en pressekonferanse lørdag formiddag at politiet opplyste om at mannen som var funnet hadde blitt drept.

Etterforskerne fra Kripos bistår med taktisk, teknisk og datateknisk etterforskning.

Det har ikke lyktes Avisa Nordland å få en kommentar fra mannens forsvarer.

TIPS OSSTLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005