Etter flere meldinger fra bekymrede foreldre og naboer holdt Utrykningspolitiet (UP) onsdag morgen fartskontroll utenfor Saltvern skole.

Men effekten av kontrollen ble ikke helt som de bekymrede foreldrene hadde håpet.

La ut varsling

For da en Bodø-kvinne kjørte til skola med egne barn, oppdaget hun kontrollen. Deretter la hun ut en varsling på Facebook-gruppa "Politi/biltilsyn kontroller i Bodø/Fauske" som har drøyt 3.100 medlemmer.

En forelder som så innlegget har sendt en skjermdump til Avisa Nordland. Vedkommende bekrefter at den varslende kvinnen selv har barn ved skolen. Han forteller at han er rystet over at foreldre varsler en fartskontroll utenfor sin egen barneskole.

Opprørt og skuffet

Når an.no kontakter UP-sjef Knut Danielsen, har han ikke hørt om varslingen. Men han liker ikke det han får høre.

- Senest tirsdag har det vært et foreldremøte ved skolen der nettopp trafikksikkerhet har vært oppe til diskusjon. Det er mange nye, myke trafikanter som bruker veien til å komme seg til og fra skolen. Og den bekymringen foreldre ga uttrykk for, var en av grunnene til at vi dro akkurat dit i dag. Det opprører meg litt hvis det stemmer at en sånn varsling kommer fra noen som selv har barn ved skolen, sier Knut Danielsen til an.no.

Han har i prinsippet ikke noe imot varslingsgrupper på Facebook og tror at de kan ha en forebyggende effekt.

To ble tatt

Men han mener det er forskjell på generelle kontroller og de som er målrettet for å ivareta de aller mykeste trafikantene.

- Vi står der nettopp for at ikke hennes barn skal bli påkjørt. Da er det skuffende at sånne ting skjer, sier Knut Danielsen.

Kontrollen ble holdt i umiddelbar nærhet av Saltvern skole. I løpet av en halvtime ble det skrevet ut to forenklede forelegg for høy fart. Begge skal etter det an.no får opplyst ha gått til foreldre som hadde kjørt sine barn til skolen.

Tar tips på alvor

- Vil dere intensivere arbeidet rundt Saltvern og andre skoler i tiden som kommer?

- Vi får mange tips fra publikum om hvor vi bør ha kontroll, og vi tar alle tips på alvor. Så kommer vi til å stille oss der det er myke trafikanter. Særlig nå som høstmørket kommer, er det viktig at folk opptrer varsomt, sier Knut Danielsen.

PS! Kvinnen som varslet om kontrollen skal, etter det an.no har fått opplyst, ha fått kritikk fra andre i gruppa for det hun gjorde. Innlegget ble deretter slettet fra siden.