For tidlig å konkludere med om det har skjedd noe straffbart

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Åstedet er frigitt av politiet

  DEL

  Oppdatert klokken 18:13: Den avdøde er en mann i 50-årene, hjemmehørende i Bodø. Det opplyser saltenpolitiet i en pressemelding. De pårørende er varslet, men navnet er ikke frigitt.

  - Åstedet er frigitt etter at kriminalteknikere fra Bodø og Kripos har jobbet seg ferdig i dag. Det er ingen åpenbare tegn til kriminelle handlinger ut fra undersøkelsene på åstedet, men det er for tidlig å konkludere om det har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallet, sier politiadvokat Margrete Torseter i en pressemelding.

  Mannen vil bli obdusert i løpet av onsdag.

  - Obduksjonen og de analyser som foretas der, vil forhåpentligvis gi et endelig svar på om det har skjedd noe straffbart eller ikke. Selv om obduksjonen skjer onsdag, vil vi ikke få svar på prøver og analyser før senere, sier politiadvokaten

  Rundt klokken 12.00 gikk tre kriminalteknikere fra Kripos og to fra Salten politidistrikt inn i den gamle svømmehallen for å undersøke stedet hvor en person ble funnet død, mandag. Like før klokken 14.00 ble den avdøde fraktet bort i en bårebil.

  Det var mandag, klokken 18.10,  at politiet fikk melding fra en person som fant en død person i den nedlagte svømmehallen, opplyste operasjonsleder Espen Fagervoll til an.no.

  LES OGSÅ: Huseieren: - Utrolig trist

  Melder var tilfeldigvis på stedet, ifølge politiet. En lege ble sendt til den gamle svømmehallen like etter at politiet fikk meldingen, og det politiet karakteriserer som en «voksen mann» ble erklært død på stedet.

  Mistenkelig

  - Han er formelt ikke identifisert, sier Margrete Torseter, jourhavende i Salten politidistrikt til an.no.

  Etter det an.no kjenner til skal det være en mann i 50-årene som er funnet død, og politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

  - Vi har anmodet Kripos om teknisk bistand, sier Torseter.

  Utfordrende

  Bakgrunnen er at åstedet er utfordrende, ifølge politiet. Politiadvokaten avviser at det ligger noen dramatikk i dette. Tidligere har an.no omtalt den nedlagte svømmehallen som en svinesti, hvor mange forskjellige miljøer har oppholdt seg. Det har også vært et populært sted for ungdommer å gå på oppdagelsesferd.

  LES OGSÅ: - Vi skulle inn på oppdagelsesferd i dag

  Området rundt bygningen har vært avsperret siden politiet kom til stedet, mandag kveld. Da jobbet teknikere inne i den gamle svømmehallen og gjorde innledende åstedsundersøkelser.
  Et lite lysskinn fra et av vinduene fortalte hvor i bygget politiet jobbet. Lyset ble drevet av et aggregat som var plassert utenfor bygget.

  Kriminalteknikerne til saltenpolitiet var på plass ved svømmehallen.

  Kriminalteknikerne til saltenpolitiet var på plass ved svømmehallen. Foto:

  Avsperret

  Teknikerne forlot stedet rundt klokken 21, mandag, og polititjenestemenn var på plass hele natta for å holde området avsperret. Den avdøde befinner seg fortsatt i svømmehallen, og politiet ønsker ikke å si noe om dødsårsaken:

  - Den er foreløpig uklar og vi holder alle muligheter åpne, sier Torseter.

  Obdusert

  Den avdøde mannen vil bli obdusert i løpet av uka. I mellomtiden gjennomfører politiet åstedsundersøkelser og avhør av vitner.

  - Jeg ønsker ikke å gå inn på hvor mange vitner vi ønsker å avhøre, det er en fortløpende vurdering, sier Torseter.

  Hvor lenge Kripos vil være på plass er fortsatt for tidlig å si.

  - Det kommer litt an på forholdene på stedet, sier Torseter.

  Hvis noen har informasjon som kan være av betydning for politiets arbeid, ber Torseter om at politiet kontaktes på telefon 02800.

  Slik så hallen ut for et par år siden

  Slik så hallen ut for et par år siden Foto:

  Historisk

  Svømmehallen i Rensåsen ble bygd i 1969 og regnes som et viktig bygg i byens historie.

  Svømmehallen ble tegnet av Thorbjørn Rodahl som i sin tid også tegnet Radisson Blu og Aspåsen skole i Bodø. Svømmehallen ble stengt i 2003, og det gikk to år før formannskapet i Bodø kommune inviterte til en konkurranse om å revitalisere den gamle svømmehallen.

  Ragnvald Anderson la tidlig fram sin idé om leiligheter kombinert med kulturbasert næring, men ble innstilt som nummer to.

  Konkurransen endte med at Tord Ueland Kolstad og Geir Are Jensen fikk håndgitt tomt og bygg, men våren 2007 ga duoen opp å realisere et internasjonalt kunstmuseum i gamle Bodø svømmehall. Deres ønske var å overta svømmehallen og tomta vederlagsfritt. For i det hele tatt å få økonomi i prosjektet, «Amoma, Artic Museum of Modern Art», skulle det i tillegg bygges en 16 etasjer høy boligblokk på parkeringsplassen. Et slikt høyhus sa politikerne nei til.

  I 2011 ble svømmehallen og den tilhørende parkeringsplassen solgt av Bodø kommune til Ragnvald Anderson for 15 millioner kroner.

  En kjøpesum som tok hensyn til at bygningskroppen til den gamle svømmehallen skulle bevares og helst fylles med noe samfunnsnyttig. Etter flere runder i bystyret og presentasjon av en ny arkitektur kom man i 2014 i mål med det reguleringsmessig.

  Men det har vært komplisert å finne en måte å bygge om svømmehallen på samtidig som fasadevernet skulle ivaretas.

  I fjor solgte Anderson derfor halve prosjekter til Barlindhaug Eiendom AS.  Et selskap med hovedkontor i Tromsø og som er blant landsdelens største innenfor eiendom og eiendomsutvikling.

  Politiet holdt tirsdag morgen bygningen avsperret ved de to mulige inngangene.

  Tips Oss
  TLF: 75 50 50 50 E-post: tips@an.no SMS/MMS: ANtips til 2005

  Artikkeltags