Bodøselskapet hjemkjøpt etter fire år sørpå

Bodøbedriften Extensor er hjemkjøpt fire år etter at majoriteten av bedriften ble solgt til et selskap sørpå. Odd-Emil Ingebrigtsen, Runar Knudsen, Svenn Are Jenssen og Jan Seiring er i investorgruppa, sammen med gründer Jørn Johansen (t.h.)

Bodøbedriften Extensor er hjemkjøpt fire år etter at majoriteten av bedriften ble solgt til et selskap sørpå. Odd-Emil Ingebrigtsen, Runar Knudsen, Svenn Are Jenssen og Jan Seiring er i investorgruppa, sammen med gründer Jørn Johansen (t.h.) Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I 2004 ble selskapet Extensor AS etablert i Bodø. Sommeren 2012 kom PLM Holding inn som ny hovedaksjonær i selskapet.

Nå er selskapet igjen i bodøhender. Gründer Jørn Johansen har lyktes med å kjøpe selskapet hjem til Bodø, sammen med flere investorer. Salten Invest, Edging Holding AS, Leif Johansen, IHA Invest AS og Jan Seiring har alle gått inn med midler til hjemkjøpet.

Pris

Børge Johansen har tatt over som daglig leder, og Svenn Are Jenssen er ny styreleder.

Den bodøbaserte investorgruppen ønsker ikke å røpe prisen på hjemkjøpet, men kommenterer den slik:

– Vi er fornøyd med prisen, sier Svenn Are Jenssen i Salten Invest.

LES OGSÅ: Helt om natta, helt om dagen

Videre vekst

I 2012 ble mye av selskapets drift flyttet til Østlandet. I dag er det sju ansatte på kontoret i Sandvika, mens det er fire ansatte på kontoret i Storgata i Bodø.

Driften sørpå legges ikke ned selv om selskapet er hjemkjøpt til Bodø.

– I tida framover vil vi bygge opp bodøavdelingen like sterkt som den sørpå, sier gründer Jørn Johansen.

Extensor forsyner blant annet primærhelsetjenesten og bedriftshelsetjenesten med elektroniske journaler og administrasjonsprogramvare.

– Vi har et stort potensial som enda ikke er tatt ut. Nå har vi et godt utgangspunkt, mener gründeren.

I dag har selskapet mellom 600 og 700 virksomheter som kunder. Målet er å vokse videre.

– Vi skal først og fremst satse på flere kunder. Det gir oss mer inntekt på sikt. Vi har dyktige ansatte med mye kunnskap, og at det nå blir satset på oss er en stor tillitserklæring, sier han.

Gode tall

Tallene viser at Extensor AS har hatt god vekst de siste årene. I 2014 omsatte selskapet for 8,4 millioner kroner, og i 2015 økte omsetningen til 10,1 millioner kroner. 2015 endte med et resultat før skatt på 3,6 millioner kroner.

Tallene for 2016 er ikke klare enda, men det ser ifølge investorgruppa bra ut.

– Resultatet i 2016 er preget av eierskiftet, men det er fortsatt et godt år, forteller Svenn Are Jenssen.

– Vi har ambisjoner om å holde dette nivået framover, sier Jørn Johansen.

– Stort potensial

Den bodøbaserte investorgruppen har god tro på Extensors framtid.

– Det er en bedrift som går bra, og det er stort potensial for å gjøre det bra, sier Odd-Emil Ingebrigtsen i Edging Holding AS.

– Eierskiftet med den nye majoritetskonstellasjonen gjør at det gjøres mer spennende ting i Bodø, sier Svenn Are Jenssen, ny styreleder i Extensor AS.

– For alle investorer er den store flaskehalsen tilgang på gode caser. Det er sjeldent at en ser små bedrifter med et så stort vekstpotensial. Selskapet har solid økonomi og et godt renommé i markedet, fortsetter han.

Jenssen mener hjemkjøpet er et eksempel på hvorfor det er viktig med lokal kapital.

– Dette er hjemkjøp av en post som gikk ut av regionen i 2012 da de trengte kapital. Vi trenger lokale investormiljø som kan hjelpe bedrifter, sier han.

Artikkeltags