Gå til sidens hovedinnhold

Falske innsamlere tatt på fersken

Artikkelen er over 4 år gammel

Bestill AN+ her. KUN 100,- ut året!

To gutter i alderen 13 og 14 år ble søndag hentet inn av politiet i Bodø etter å ha gått på flere dører for å be om penger. Guttene utga seg for å være fra TV-aksjonen som starter klokken 16.00 søndag.

– Vi fikk inn melding om to som hadde utgitt seg for å være fra TV-aksjonen. De hadde ikke forberedt seg godt, og ba om pengene rett i handa. Dette reagerte heldigvis folk på, sier operasjonsleder i politiet i Salten, Ivar Bo Nilsson, til an.no.

Fant dem raskt

Det var på Stormyra i Bodø at de to guttene forsøkte å lure til seg penger fra folk.

Det tok ikke lang tid før politiet fikk tak i guttene.

– Vi fant begge guttene, og de var såpass unge at vi måtte kontakte foreldrene.

– Hva slags reaksjon kan guttene vente seg?

– Dette går under barneoppdragelse. De er under den kriminelle lavalderen, så det blir ikke noe straffeforfølgelse fra oss, forteller han.   

Lyktes dårlig

Guttene lyktes dårlig med sin egen lille aksjon.

– Det ser ikke ut som at de lyktes med å få tak i noen penger. Det er bra folk er obs på slike ting, sier Ivar Bo Nilsson.

Det er ikke ofte at falske innsamlere prøver seg lokalt i forbindelse med TV-aksjonen.

– Jeg kan ikke huske å ha vært borti dette før, men jeg vet at det har skjedd før. Men så er det vel ikke alle som blir oppdaget heller. 

Slik ser en ekte bøssebærer ut:

Vera Isachsen i Bodø Røde Kors forteller at årets bøsser har vært hemmelig frem til TV-aksjonen starter for å forhindre nettopp det at folk skal gi seg ut for å være fra TV-aksjonen, og samtidig ha bøsser som ligner originalen.

- Bøssene skal se slik ut og naturligvis være plombert. I tillegg skal bøssebærerne ha en klistrelapp på brystet, med navn og samme nummer som er på bøssen, sier Isachsen til Avisa Nordland.

 

Kommentarer til denne saken