- Stiller seg uforstående til siktelsen

Advokat Hilde Guldbakke (innfeldt) sier at hennes klient ikke har hatt noe med brannen i Hunstadsenteret å gjøre.

Advokat Hilde Guldbakke (innfeldt) sier at hennes klient ikke har hatt noe med brannen i Hunstadsenteret å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Min klient er naturligvis veldig sjokkert, sier advokat Hilde Guldbakke til an.no.

Torsdag ble Guldbakke oppnevnt som forsvarer for den siktede. Klienten er en av de ansatte på Jysk, og ble i dag siktet for brannstiftelse på Hunstadsenteret i juni.

Les: Jysk-ansatt pågrepet

Vanskelig situasjon

I halv fem-tiden fikk Guldbakke tilgang på noen av politiets dokumenter i saken, og rett før klokka 21 torsdag kveld kom hun ut fra fengselet hvor hun har vært med sin klient.

- Klienten har ikke hatt noe med dette å gjøre, og synes det er tungt å bli pågrepet med intensjon om varetektsfengsling.

Fredag skal det være fengslingsmøtet, der stiller siktede og advokaten.

Les også: Eierne ble kjent med siktelsen gjennom media

Det var Politiet i Salten som torsdag sendte ut en pressemelding hvor de opplyste om at en person er pågrepet og siktet for brannstiftelse på Hunstadsenteret i Bodø 24. juni i år.

Siktelsen omhandler overtredelse av straffeloven § 148, for å ha stiftet brann med fare for tap av liv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom.

- Tragisk

Torsdag kveld uttalte Ola Emil Heggset at han og medeier Edgar Haugen jr. har blitt kjent med siktelsen mot den Jysk-ansatte gjennom media. Gjennom eiendomsselskapet H2 Eiendom kjøpte de hele Hunstadsenteret kun kort tid før brannen.

- Det pågår en etterforskning og vi avventer den, sier Heggset til an.no.

Omfanget på skadene til bygget er ennå ukjent.

- Hvordan forfatningen er, vet vi ikke. Ingen vet hvor skadet det er i dag. Det må også sikres en del før vi tør slippe inn folk, sier Heggset.

Artikkeltags