Siktede i brannsaken løslates fra varetekt i morgen

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet etterlyser mann som gikk tom for bensin i krysset Hunstadringen og Mørkvedveien.

DEL

Den siktede Bodø-mannen i 20-årene som ble pågrepet av politiet tirsdag 24. juli 2015, siktet for å ha stiftet brannen på Hunstadsenteret i Bodø onsdag 24. juni 2015, vil i morgen fredag 31. juli 2015 bli løslatt fra varetekt. Siktede ble i Salten tingretts kjennelse av fredag 17. juli 2015 fengslet i to uker med full isolasjon og brev- og besøksforbud.  Det skriver politiet i Salten i en pressemelding.

Opprettholder siktelsen

Politiet opprettholder siktelsen mot siktede selv om han løslates fra varetekt. Den etterforskingen som er foretatt har etter politiets oppfatning ikke svekket mistanken mot siktede.

- Politiet har foretatt avhør av vitner i saken, herunder andre ansatte ved Jysk i Bodø, samt foretatt teknisk etterforsking, herunder undersøkelser på brannstedet, sier politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt.

Kripos har bistått Salten politidistrikt med de tekniske undersøkelsene. Rapportene fra de tekniske undersøkelsene er ikke ennå klare, men ut fra de foreløpige funnene mener politiet at etterforskingen har styrket politiets mistanke om at brannen er påsatt. 

- Siktede er avhørt i går, men står fast ved sin tidligere forklaring om at han ikke står bak brannstiftelsen, opplyser Walla.

Siktede benekter straffeskyld for forholdet.

Har sikret bevis

Siktede ble fengslet i det tingretten ga politiet medhold i at det forelå fare for bevisforspillelse om siktede ikke ble fengslet.

- Vi har i løpet av den tiden siktede har vært varetektsfengslet fått foretatt det meste av den etterforsking og sikret de bevis som vi fryktet siktede kunne påvirke, sier Walla.

Politiet vil i løpet av dagen i dag og dagen i morgen få sluttført de etterforskingsskrittene som politiet mener siktede kan påvirke, og det vil etter dette ikke lenger være behov for å holde siktede fengslet ut fra fare for forspillelse av bevis. 

Ønsker kontakt med fører av bil

I forbindelse med etterforskingen av brannsaken ønsker Salten politidistrikt kontakt med fører av en lys personbil, som skal ha kjørt tom for bensin i krysset Hunstadveien og Mørkvedveien tirsdag 23. juni 2015. Bilen skal ha vært i omrdået i timene før kl. 16.30.

Føreren er beskrevet som en ung mann enten i slutten av tenårene eller i tjueårene, og skal snakke nordlandsdialekt. Foruten føreren av denne bilen ønsker politiet kontakt med vitner som kan ha observert et slikt kjøretøy som sto på nevnte sted i samme tidsrom.

Kjøretøyet kan ha hatt nødblink påsatt mens det sto i området ved krysset. Føreren av denne bilen er å anse som vitne i saken, og politiet presiserer at det ikke er grunn til å tro at denne bilføreren har hatt noe med selve brannen å gjøre.

Vitner kan kontakte Salten politidistrikt på telefon 755 45 800.

  • an.no oppdaterer saken

Artikkeltags