Boligprisene i Bodø på stedet hvil

Foto:

DEL

Boligprisene i Bodø gikk i oktober tilbake med 0,3 prosent nominelt. Korrigert for sesongvariasjoner er prisene uendret, noe som også er i tråd med landsgjennomsnittet.

Det sier Pål Martin Arntzen og Simon Fjordholm i DNB Eiendom i Bodø i en pressemelding.

– Boligprisene i Bodø er nå 3,8 prosent høyere enn for ett år siden og det er helt på linje med Oslo. Prisene nyboligprosjektene stiger mindre enn kanskje mange har trodd tidligere, sier Arntzen og Fjordholm.

– Stabilt og godt marked

De mener at tallene fra Eiendom Norge viser at Bodø har et veldig stabilt og godt marked, men denne gangen er det sterkere enn hva de hadde forventet på forhånd.

– Det som overrasker mest i positiv retning er den sterke omsetningsveksten vi hadde på hele 12,7 prosent. Tallene viser at det er solgt 142 bruktboliger i år i oktober mot 124 i fjor på samme tid, sier Fjordholm og fortsetter:

– Hittil i år er det solgt 2,7 prosent flere boliger i år sett mot fjoråret og denne veksten skyldes høy aktivitet hos selgerne i oktober, hvor det ble lagt ut 141 boliger mot 118 i fjor. Frem til oktober har nemlig tallene mellom 2018 og 2019 vært veldig like.

Selges raskere

Til tross for økt tilbud i markedet i oktober har omløpshastigheten på brukte boliger gått ned fra 34 dager i september til 26 dager i oktober. Salgssummene har endt på 1,6 prosent over meglers prisantydning.

Rapporten fra Econ Nye boliger viser at kvadratmeterprisen i nye prosjekter har steget 4,3 prosent de siste tolv månedene i Bodø.

-Denne veksten er stort sett på linje med tolvmånedersveksten i bruktboligmarkedet, i motsetning til for eksempel Tromsø hvor nyboligprisene har steget 11,1 prosent mens bruktboligene har steget mer moderat med 3,3 prosent. For dem som tviler på om ett år er tilstrekkelig å sammenligne med, viser samme rapporten at veksten de siste to årene i Bodø er 5,4 prosent mens Tromsø har 15,3 prosent, sier Arntzen videre i pressemeldingen.

Veksten i Nordland er sterkere siste året enn i Bodø og det samme gjelder for Nord-Norge når det gjelder nybygg.

Artikkeltags