Mannen gjorde det klart i Salten tingrett mandag at det var han selv som i februar tok kontakt med politiet og ba om han ikke måtte bli løslatt fra soning av tidligere dom før han har fått dom i den saken som nå behandles. Han ønsker å starte med blanke ark og få seg jobb og leve et normalt liv.

Mannen fortalte at han 15 år gammel ble tatt hånd om av barnevernet og sendt til Nord-Norge, hvor han havnet på en institusjon hvor han var den eneste som ikke ruset seg.

Nye forhold– Det eneste jeg tenkte på var å komme meg tilbake til Østlandet, og da begynte jeg å stjele biler, fortalte 31-åringen, som også fortalte at han hadde flyttet til Bodø for å få en ny start på livet.

Mannen er nå tiltalt for 12 straffbare forhold, og han erkjente straffskyld for samtlige. En vesentlig del av punktene gjelder et bilbrukstyveri og overtredelse av veitrafikkloven. Mannen stjal en oktobernatt i fjor en bil i Bodø. Den parkerte han i nærheten av der han bodde, og da han et par dager senere benyttet den til å kjøre til lege, fikk han politiet på hjul inne på riksveien.

– Jeg fikk panikk da jeg plutselig fikk en politibil rett imot, sa 31-åringen, som hadde forsøkt å unnslippe, blant annet ved å kjøre på gang- og sykkelvei. Politiet mener han da holdt opptil 110 km i 60-sone. Kjøringen resulterte i tre punkterte dekk.

Forbi barnehage. Forfulgt av en politibil med blålys og sirene, kjørte mannen av riksveien på Grønnåsen og forbi en barnehage. Mannen hevdet at det hadde gått sakte på grunn av de punkterte dekkene, og at det ikke var noen barn ved veien, som kunne bli utsatt for fare. Han hadde bevisst kjørt av hovedveien for å finne et sted hvor han kunne bli diskret pågrepet, og ikke på riksveien hvor det var betydelig trafikk midt på formiddagen.

Politiet har funnet ut av mannen var påvirket av flere typer narkotika, men selv hevdet 31-åringen at han hadde tatt lovlig medisin og at han hadde følt seg i fin form. Den øvrige narkotika som det ble funnet spor av i blodet, måtte stamme fra inntak en dag eller to tidligere.