Ble lovet ambulansekrig

Sykehusdirektør Eivind Solheim fikk mye pepper av Meløy-politikerne, som mente han ikke har vist evne til å lytte i saken om flytting av Glomfjord-ambulansen til Ørnes. Den skal behandles mandag, med uendret anbefaling fra Solheim.

Sykehusdirektør Eivind Solheim fikk mye pepper av Meløy-politikerne, som mente han ikke har vist evne til å lytte i saken om flytting av Glomfjord-ambulansen til Ørnes. Den skal behandles mandag, med uendret anbefaling fra Solheim. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Sykehusdirektør Eivind Solheim ble møtt med en storm av protester da han møtte kommunestyret i Meløy i går.

DEL

Da Solheim orienterte om sin innstilling til den utsatte styrebehandlingen av saken om flytting av Glomfjord-ambulansen til Ørnes, gjorde han det tidlig klart at han ikke hadde endret sin vurdering.

Dermed får styret saken på bordet mandag 2. mars med en anbefaling om å flytte ambulansen, til tross for sterke protester fra industrien Glomfjord.

I møtet med kommunestyret i går ertet han på seg flere av Meløy-politikerne, som anklaget ham for manglende evne til samarbeid og å lytte til signalene fra brukerne av tjenesten.

– Vi kjøper ikke at vi vil få en bedre tjeneste når beredskapen reduseres i helgene og på natt, og når responstiden på utrykninger til Glomfjord øker, sa Høyre-politiker Per Frøskeland.

Forventet protest

Protestene fra Meløy-politikerne lot til å prelle av på Eivind Solheim, som så ut til å ha stålsatt seg før møtet med kommunestyret.

– Vi har opplevd dette før. Slike endringer fører til en vanskelig dialog, sa Solheim.

Han avfeide industriens påstand om at beredskapen vil bli svekket dersom ambulansens stasjoneringssted endres.

– Jeg er ikke villig til å være med på en slik beskrivelse av situasjonen, sa han, og føyde til:

– Saken er forberedt av den som har ansvaret og er eksponert for risiko. Ansvaret for å ha en forsvarlig tjeneste for pasientene påhviler meg.

Storm av protester

Den vanskelige dialogen uteble ikke. Tvert om var det nettopp temaet dialog, eller mangelen på evne og vilje til å innhente uttalelser fra kommunalt nivå som preget innleggene og spørsmålene fra salen.

– Jeg hadde forventet dialog og samarbeid i denne saken, men det finnes ikke. Dere har bestemt dere, og jeg opplever at det ikke er noen vits for oss å argumentere, tordnet den erfarne kommunestyre- og fylkestingspolitikeren Almar Bergli (A).

Han minnet om at Glomfjord tidligere har erfart at det nyttet å kjempe for å beholde en ambulanse stasjonert på industristedet.

– Glomfjord vil ikke komme til å gi seg i denne saken. Vi opplever en nedbyggingen av ambulanseberedskapen som beklagelig i en situasjon der vi samtidig ser at antall fabrikker og industriarbeidsplasser i Glomfjord øker.

Artikkeltags