Beste klubb i landet

Artikkelen er over 13 år gammel

Det er ikke lengre noen tvil. Dans Fauske er best i landet. I tillegg til seks nye norgesmestere i helga ble Fauske-danserne kåret til landets beste rekrutteringsklubb.

DEL

– Vi er kjempefornøyde med dette. Innsats og resultat viser at det gror veldig godt i klubben, sier Torbjørn Solvoll Urskog. Han er regjerende verdensmester og har flere langt gjevere titler å se tilbake på, men å bli norgesmester sammen med kjæresten Susanne Barkhald Sandberg og fire andre, blir en laginnsats verd å ta med seg videre i karrieren.

Gull til alle. Samtlige seks fauskedansere som reiste til helgens NM i Skien kom hjem med gull. Susanne og Torbjørn gikk til topps blant de ni parene som stilte i juniorklassen og ble i tillegg nummer tre i konkurranse med de voksne.

– Vi er veldig godt fornøyd med våre egne prestasjoner, sier Torbjørn som enda en gang har fått bekreftet at paret ligger i rute foran VM.

I barneklassen var ikke konkurransen like hard, men likevel viste de yngste danserne fra Fauske at det gror godt bak verdensmestrene Susanne og Torbjørn. Sistnevntes lillebror Øystein Solvoll Urskog og Miriam Therese Olsen (11) fikk gull etter sin innsats i Ibsenhuset. Og for å gjøre triumfen komplett ble det gull også i yngste barneklasse der niåringene Malin Solvoll Hansen og Marius W. Granmo stilte opp.

Lot det svinge. – Utrolig morsomt, strålte Miriam Therese Olsen etter sitt første NM noensinne. Og nå er hun garantert sikker på at det blir flere mesterskap.

– Jeg begynte med dans for to år siden fordi jeg ikke hadde så mye annet som interesserte meg på fritida. Det vi fikk oppleve i helga har gitt lyst til å fortsette og nå blir det enda mer trening, sier 11-åringen som trenes nettopp av verdensmestrene Susanne og Torbjørn. Bare det kan gi nok inspirasjon til å ønske flere gull på parketten.

Fauskedanserne deltok i tre klasser i NM i swing & rock 'n' roll. Og det er ingen tvil om at danserne fra nord blir langt merke til.

Best i landet. – Vi ble faktisk kåret til landets beste rekrutteringsklubb som følge av de gode resultatene, jublet Lill Urskog som var leder under helgens danse-NM i Skien.

– Det er ikke alltid lett å få oppmerksomheten rettet mot dans, men på nasjonalt nivå har vi iallfall gjort oss bemerket i helga, smiler Urskog og legger mye av skylden for suksessen på Valter Jakobsen og Ellen Kildahl. De flyttet til Fauske for noen år siden og hadde danseentusiasmen med på flyttelasset.

I dag teller Dans Fauske 300 medlemmer og er raskt voksende. Faktisk den som vokser raskest og får fram de beste talentene i hele landet.

Artikkeltags