Gå til sidens hovedinnhold

Berg ble Årets nordlending

Artikkelen er over 11 år gammel

Rundt 7.000 nordlendinger har talt: Bodø/Glimts Runar Berg er Årets nordlending 2009. Se bildeserie fra karrieren. Protokoll: Send din gratulasjon til Runar Berg!

  • Send din gratulasjon til Runar Berg i kommentarfeltet under artikkelen.

For Sara Elise (7) og Lasse Johan (12) er han bare verdens beste pappa.

Folket har talt. Ikke bare i Nordland, men i resten av Norge og Europa for den del. Runar Berg er "Årets nordlending". Det har lesere og lyttere bestemt i kåringen som er gjennomført av Avisa Nordland og NRK Nordland i desember.

– Veldig hyggelig. Jeg er glad og stolt. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli meg. Vet ikke helt om det er rett valg heller, sier en beskjeden Runar Berg etter å ha fått overrakt prisen av distriktsredaktør i NRK Nordland, Tone Kunst.

Selv om avstemningen var jevn helt til siste slutt, var det aldri noen tvil om hvem som er årets mest populære nordlending. Fotballspilleren Runar Berg fra Bodø.

Han har lagt 23 år bak seg som a-lagsspiller for moderklubben Bodø/Glimt.

Har vunnet det som er å vinne i norsk toppfotball.

Vært proff i utlandet.

Spilt med det norske flagget på brystet.

Fortsatt spiller han på toppnivå som 39-åring.

Likevel er det ikke innsatsen på fotballbanen han har scoret høyest på i denne kåringen.

– Hovedårsaken er nok at jeg valgte å spille gratis for Glimt denne sesongen, tror prisvinneren selv.

Tre i toppen

Og folket har latt seg imponere over det Runar Berg har gjort for klubben. Han har ikke bare spilt gratis. Han har solgt litografier for 500.000 kroner til inntekt for Glimt. Han reiser rundt i Nordland for å motivere og inspirere barn og unge til å holde på med den idretten han selv forguder. Men han har også vært en av Norges mest sentrale fotballspillere i en årrekke.

Ikke rart Runar Berg under hele kåringen kjempet i toppen sammen med Lena Kristin Ellingsen fra Saltdal og Sivert Høyem fra Sortland om å bli "Årets nordlending". Nærmere 7000 har stemt på de ti kandidatene, hvor fotballspilleren Berg var den som stakk av med flest stemmer.

– Jeg hadde ærlig talt trodd Sivert Høyem var den som skulle vinne. Han er så utrolig flink, sier "Årets nordlending".

Fotballen er rund

39-åringen har ett år igjen av kontrakten med Glimt. Om han fortsetter etter den tid er høyst usikkert.

– Fotballen er rund, gliser Berg.

Men selv om han en gang må legge den aktive karrieren på hylla, vil Runar fortsette å jobbe for Bodø/Glimt. Inspirere barn og unge til idretten og gi av seg selv, slik han har gjort i mange år.

– Jeg syns det er gøy å reise rundt og motivere. Jeg kommer til å fortsette i en eller annen form med Bodø/Glimt også etter at jeg legger opp, lover "Årets nordlending 2009"

Stolt av pappa

Runar Berg hadde tatt med seg sin nærmeste familie til kantina i Avisa Nordland, hvor prisen ble delt ut. Og datteren Sara er ikke i tvil. Han er verdens beste pappa.

– Han er flink til å spille fotball. Og så er han flink til å være snill, sier åtteåringen og gir pappa en god klem.

Mamma Randi Berg var ikke mindre stolt over sønnen sin.

– Jeg syns det er veldig fortjent og artig at han fikk prisen. Han har alltid vært omtenksom, og er både engasjert, snill og artig, smiler en stolt Randi Berg.

Les mer om prisvinneren i papirutgaven av Avisa Nordland onsdag.