Benekter dyreplageri

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Dyrevernnemnda mener 50 hunder over tid har blitt utsatt for dyreplageri og ber hundeeieren kvitte seg med de fleste. – Et maktovergrep, mener hundeeieren.

DEL

I går gikk leder Lodve Lakså i dyrevernnemnda i Bodø, Værøy og Røst ut i flere medier og advarte hundeeiere mot å holde for mange hunder. Årsaken til advarselen er at nemnda mener en hundeeier i Bodø har mistet kontrollen på de over 50 hundene vedkommende har hjemme i sin bolig.

Avføring

– Det som møter en inne i huset er masse bjeffende hunder, hunder som står i bur og valper som står oppetter sofaryggene i bur. Det går også hunder fritt rundt i huset. De beveger seg mellom bad, vaskerom, kjøkken og stue, og det er avføring på møblene, på gulvet og på verandaen, bekrefter Lakså overfor Avisa Nordland.

Hundeeieren selv reagerer på beskrivelsen som gis.

– Flere av forholdene som Lakså påpeker stemmer ikke. Hundene har vært syke med tarmbakterier og diaré, men de er behandlet, har blitt friske og har det bra. Hundene er heller ikke sperret inn i bur. Mor og valp holdes i bur til valpene har blitt mellom tre og fire uker gammel. Etter det slippes de i en valpegård hvor det er god plass, sier hundeeieren.

Vedkommende ønsker ikke å stå fram med navn eller bilde, men går med på å besvare ANs spørsmål anonymt.

– At det er skit på møblene stemmer heller ikke. Når man har valper kan det komme skit på gulvet fra tid til annen, og jeg merket meg at det var skit på verandaen da dyrevernnemnda var på besøk. Jeg valgte å slippe inn besøket først, forklarer hundeeieren til AN.

Avlives

– Jeg synes det er grusomt at jeg nå blir tvunget til å kvitte meg med hundene. Det er et maktovergrep og jeg synes dette er svært urettferdig.

Lodve Lakså holder fast ved sin beskrivelse av forholdene i boligen, men går ikke med på at dette er noe maktovergrep fra han eller dyrevernnemnda sin side.

– Hundeeieren har fått frist fram til 25. mai 2010 med å kvitte seg med de fleste hundene. Det er altså ikke snakk om at eieren må kvitte seg med dyrene umiddelbart. Dessuten er dette noe som har vedvart over tid, og i tillegg til Dyrvernnemnda har også regionkontoret og distriktskontoret til Mattilsynet vært med på denne beslutningen, sier Lodve Lakså.

Da Avisa Nordland snakket med hundeeieren mandag ettermiddag var allerede 10 av til sammen 26 valper solgt. Når fristen går ut i slutten av mai kan bare fem voksne hunder med valper være igjen i boligen. Hvis ikke blir hundene avlivet.

Artikkeltags