Gå til sidens hovedinnhold

Klemt under hjullaster - hentet med Sea king

Artikkelen er over 5 år gammel

En mann i 20-årene er sendt med Sea King redningshelikopter til Nordlandssykehuset etter en arbeidsulykke i Arstaddalen i Beiarn.

Ulykken skal ha skjedd rundt klokka 12.00 torsdag. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 14.50.

- Han har pådratt seg bruddskader i nedre del av kroppen og skal opereres ved Nordlandssykehuset torsdag kveld, sier operasjonsleder Mads Bernhoft ved Salten politidistrikt til an.no.

2,1 kilometer inn i fjellet

Ulykken skal ha skjedd under tunnelarbeid i forbindelse med bygging av Govddesåga Kraftverk.

Mannen som ble skadd jobber for PK Strøm AS, et maskinfirma fra Saltdal. Firmaet er underleverandør til Fauskebygg AS som er hovedentreprenør for prosjektet.

- Det vi har fått melding om er at en hjullaster har trillet bakover og at en mann har havnet i klem mellom hjullasteren og fjellet, sier Mads Bernhoft rundt klokka 17.30.

Drøyt to timer senere kan daglig leder Carl Christian Moland ved PK Strøm AS korrigere opplysningen.

- Han fikk det ene bakhjulet på hjullasteren over beina, sier Moland.

Han forteller at ulykken skjedde cirka 2,1 kilometer inn i fjellet. På grunn av manglende mobildekning inne i fjellet tok det litt tid å få varslet om ulykken.

Den skadde var ifølge Carl Christian Moland ved bevissthet hele tiden fra ulykken skjedde og til han ble hentet av redningshelikopteret.

Opereres torsdag kveld

Torsdag ettermiddag har politiet ikke oversikt over hvor hardt mannen er skadd. Det skal ifølge Bernhoft dreie seg om bruddskader.

Politifolk fra Fauske lensmannskontor er torsdag ettermiddag på ulykkesstedet for å foreta åstedsundersøkelser. Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

Prosjektleder for Govddesåga kraftverk, Egil Olsen, ble cirka 13.30 torsdag kjent med at det hadde skjedd en arbeidsulykke. Han har fått melding om at ulykken skjedde i forbindelse med spylerens av en tunnel. Omstendighetene for ulykkene er han ikke kjent med.

- Det viktigste for oss er at den skadde er kommet til sykehus, og så får vi håpe at det går bra med ham, sier Egil Olsen.

Pressevakt Børre Arntzen ved Nordlandssykehuset kan overfor an.no bare bekrefte at den skadde mannen befinner seg på Nordlandssykehuset og vil tilbringe natta der. Ytterligere opplysninger om mannens tilstand er ikke kjent.

Kommentarer til denne saken