De siste månedene har #metoo bredd om seg og blitt et globalt fenomen. Så langt har fokuset i stor grad vært på spesifikke bransjer. Hovedsakelig i det øvre sjiktet av samfunns- og næringslivet.

Men det er ikke bare politikere, skuespillere og folk i mediebransjen som rammes av uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering. Me too-historiene finns i alle lag av samfunnet.

I samarbeid med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen vil Avisa Nordland nå få fram folkets metoo-historier. I den sammenheng har vi fått laget en spørreundersøkelse som vi inviterer våre lesere til å delta på.

Spørreundersøkelsen finner du her:

På kvinnedagen 8. mars vil vi sammen presentere omfanget av #metoo i Norge.

– Avisa Nordland ønsker at leserne skal dele sine metoo-historier. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av Avisa Nordlands journalister hvis man ønsker det, sier sjefredaktør Jan Eirik Hanssen.

Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo for noen fortsatt være uklar.

– Det vi legger i begrepet #Metoo er når en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og vil støtte andre som har opplevd det samme, forklarer sjefredaktøren.

8. mars vil Avisa Nordland, Nettavisen og en rekke av Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge.

– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det. Jeg håper leserne deler sine historier, sier Hanssen.