Gå til sidens hovedinnhold

Appsolutt oppdatert

Artikkelen er over 8 år gammel

Nå vet mamma Ellen Moland veldig mye om sønnens skolehverdag. Hun trykker bare på skoleappen.

St. Eystein skole har nemlig fått sin egen app. Der får foreldre, elever, lærere og alle andre som laster den ned, informasjon om det meste.

– Jeg er inne flere ganger om dagen. Her ligger jo alt mulig, sier Ellen Moland begeistret og demonstrerer.

– Ser du her er ukeplanene, her står det når det er prøve. Det ikke noe problem om ukeplanlappen er blitt borte. Og denne liker jeg veldig godt, sier hun og går inn på aktivitetskalenderen.

– Skal vi ser, her står det dugnad. Trykker jeg på pluss her, så legger den seg inn på min kalender, og så ser jeg at nei, det kolliderer med at vi skal i konfirmasjon, så da kan jeg ta kontakt med Elisabeth og spørre om jeg kan bidra med noe annet.

Kreativ.

Elisabeth er Elisabeth Thielemann som er rektor. Det er hun som hadde ideen til skoleappen og som har bestemt hvordan den skulle se ut. Selve det tekniske arbeidet er det andre som har gjort.

– Vi startet med en sms-løsning og mobilskole. Jeg synes det er artig at vi var frampå med tekniske løsninger og liker å være kreativ. Etter at jeg så fikk smarttelefon selv, fant jeg ut at det er den jeg bruker hjemme. Også foreldre sier at de ikke logger på pc-en så mye som før.

Penger til skolen.

Thielemann fikk en pengegave fra en privatperson til å utvikle appen for skolen, og sånn ble det.

– Nå er vi først ute igjen, og det synes jeg er ekstra artig. Og så håper jeg jo at flere gjør det samme som oss. Det er jo en god løsning, sier rektor.

En annen side ved det hele, er tanken på å få inn penger til skolen. Det koster nemlig 154 kroner å laste ned appen, og de pengene skal gå til å bygge ut skolen med gymsal.

Interaktiv skole

Harald Melseth (14) i elevrådet synes det er artig at hans skole har sin egen app. Og Ellen Moland skryter uhemmet av skolen og måten den involverer foreldrene på.

– Det er en veldig interaktiv skole. Det øker demokratiet, sier hun. Fra appen kan hun klikke seg videre til skolens Facebook-side og nettside, samt den nasjonale skoleportalen Fronter.

– Jeg kan nå alt via appen. Den har også alt av kontaktinfo, nyheter og informasjon. Og se: her er beskrivelse og bilde av skolelunsjen, sier hun og klikker seg inn på bilde av langbordet med brødmat og frukt. Også det kan hun følge med på via appen.