Åpnet lekeplass ved verksted - frykter alvorlig ulykke

VAKT: De ansatte på Wist Last & Buss må ha vakt ute når biler skal inn og ut av verkstedhallene. 
 (Foto: Snorre P. Sjøvoll)

VAKT: De ansatte på Wist Last & Buss må ha vakt ute når biler skal inn og ut av verkstedhallene. (Foto: Snorre P. Sjøvoll)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De ansatte hos Wist Last & Buss frykter at det kan skje en alvorlig ulykke etter at den nye lekeplassen ved verkstedet åpnet.

DEL

– Vi opplever stadig at barn som er på lekeplassen forviller seg inn på vårt område enten løpende eller på sykkel. Da kan lett oppstå riktig farlige situasjoner når kjøretøy skal inn og ut av verkstedhallene eller parkeres, sier Helge Martin Sparby hos Wist Last og Buss.

Det skriver Helgeland Arbeiderblad.

Fantastisk område

Sparby understreker at han ikke har noe imot det nye friluftsområdet ved Pålgarden like nord for småbåthavna i Mosjøen.

– Det har blitt et fantastisk område og det er bare hyggelig at folk bruker det. Etter at lekestativet kom opp har det blitt en enorm økning i bruken av området. Og nå når det er ferietid er det mange som tar turen ned til området på dagtid, men vi har ikke ferie. Derfor er det mye aktivitet her hos oss også nå.

Han forteller at verkstedet setter ut vakter når biler skal inn og ut av hallene på verkstedet.

– Men en del av kundene kommer hit for å parkere og da er de bare alene og kan ikke holde utkikk, påpeker Sparby.

Ubrukt parkeringsplass

Det er opprettet en egen parkeringsplass i forhold til det nye området ved Pålgarden. Fra parkeringsplassen går det en sti inn i området.

– Den parkeringsplassen er aldri i bruk. Da parkerer folk heller inne på vårt verkstedområde, noe som også kan føre til farlige situasjoner.

– Vil du ha satt opp gjerde mellom verkstedet og friluftsområdet?

– Meningen er jo at folk skal kunne se området utenfra og ha utsikt fra området. Kanskje skilting er nok? Vi har vært i kontakt med kommunen, men de har jo også ferie nå, så det er ikke sikkert de kommer og ser på problemet før etter ferien, men det er jo på denne tiden problemet er størst, sier Sparby.

Han oppfordrer besøkende til å bruke den tilrettelagte parkeringsplassen og holde godt øye med barna når de er på besøk i området.

Artikkeltags