Gå til sidens hovedinnhold

Ap-Olsen tar et oppgjør med Frp

Artikkelen er over 9 år gammel

Hild Marit Olsen (Ap) vil under torsdagens bystyremøte ta et oppgjør med det hun mener er uredelig valgkamp fra Fremskrittspartiet.

Tom Cato Karlsen (Frp) mener Olsen har en livlig fantasi.

«Stopp galskapen!» «Bodø Ap har fått konkursvarsel». Slik har Fremskrittspartet og ordførerkandidat Tom Cato Carlsen innledet valgkampen.

– Det må gjerne være temperatur i valgkampen, og utsagn må gjerne settes på spissen. Men det må være ryddig og saklig. Det Fremskrittspartiet gjør i sine annonser er å skape ubegrunnet redsel gjennom å svartmale situasjonen i en by som er i vekst og der det skjer mye positivt, sier Hild Marit Olsen.

Hun viser til at rådmannen i Bodø i lørdagens AN tok avstand fra Frp-Karlsens påstander om at Bodø er på konkursens rand.

– Lukker du øynene og hører på Frps utspill, får du en følelse av at det virkelig står dårlig til. Men åpner du dem, opplever du at folk stort sett er fornøyd med skole, barnehager og eldreomsorg. Men at det selvfølgelig er ting som vi må jobbe videre med, sier Bodø Arbeiderpartis ordførerkandidat

Tar et oppgjør

Hild Marit Olsen vil ikke lenger være «snill pike», som hun selv uttrykker det.

I bystyret torsdag vil hun ta et oppgjør med Frp som i valgkampannonser de siste ukene har framstilt seg selv om det eneste ansvarlige alternativet i en kommune på vei utfor stupet.

– Jeg er litt i tvil om hvilken troverdighet Frp selv har på dette området, sier Hild Marit Olsen.

Står inne for hvert et ord

Tom Cato Karlsen mener Hild Marit Olsen har en livlig fantasi.

– Det vi sier reflekterer bare det folk flest mener. Posisjonen kutter i alle de feile tingene – skole, barnehage og utekontakten. Samtidig bygger de et slott til 1,2 milliarder kroner. Det er galskap, og det ser folk, sier Frps ordførerkandidat Tom Cato Karlsen.

– Svartmaler du ikke situasjonen unødvendig når du hevder at Bodø kommune er på konkursens rand? – Jeg synes folk skal være oppriktig bekymret over situasjonen. Jeg er ikke i politikken for å drive svartmaling, men fordi jeg ønsker å skape en bedre by for mine egne og andres unger. – Rådmannen avviser også at situasjonen er så kritisk som dere hevder? – Ja, jeg registrerte den artikkelen. Men der snur han altså helt på hælen i forhold til det han blant annet sa i formannskapet. Karlsen frykter ikke det varslede oppgjøret fra Ap. Han sier at Hild Marit Olsen må ha en livlig fantasi med tanke på hvordan hun tolker Frps politikk.

Les mer om hvilke konkrete saker Hild Marit Olsen vil be Tom Cato Karlsen gjøre rede for seg i dagens Avisa Nordland.