I går hadde lensmann Petter Grønås samtaler med representanter for "OFOG", men han vil ikke kommentere nærmere hvilke tema som ble drøftet.

Ifølge lensmannen vet politiet ikke når og hvor aksjonistene har tenkt å slå til. Han vil heller ikke kommentere om politiet vet hvor mange som vil delta i aksjonen.

Atommotstand. "OFOG" er en paraplyorganisasjon for svenske fredsaktivister og atomvåpenmotstandere. En organisasjon uten fast styre og ledelse.

På organisasjonens hjemmeside opplyses det at aktivistene kommer til Fauske i en buss med plass til 48 personer og at det er mandag som blir den store demonstrasjonsdagen.

Hvis alt går etter "OFOGs" planer er alle på plass i dag. Og dagen i dag starter med frivillig fugletitting. Det vil si at man sender ut folk med kikkert og fuglebøker i terrenget rundt Forsvarets stasjon på Veten.

Senere blir deltakerne delt inn i grupper som skal trene på ikke-voldelige aksjoner og mediehåndtering. Det blir også holdt foredrag om hva stasjonen på Fauske egentlig gjør.

Klokken 24.00 i kveld arrangeres det midnattscricket!

Blokade. Mandag skal "OFOG" aksjonere mot stasjonen. De har ikke bestemt seg for hvilken metode de vil bruke, men ett alternativ er å blokkere veien opp til Veten.

Ifølge "OFOG" er Forsvarets stasjon på Fauske en amerikanske etterretningsbase som skal bidra USAs stjernekrigsprogram.

Og som det heter i oppropet til aktivistene:

"Ved å benytte ikkevoldelige aksjoner kan vi stanse Fauske-basen og stå i veien for amerikansk militær dominans".

Selv om "OFOG" skilter med fredelige ikkevoldsaksjoner, er politiet nødt til å ta sine forholdsregler. Det betyr blant annet flere på jobb i helgen. Hvilket koster penger.

– Er det aktuelt å sende regningen til aksjonistene, lensmann Grønås?

– Det vil jeg ikke kommentere. Her og nå har vi en jobb vi skal utføre. Så få vi i ettertid se hva som blir de eventuelle konsekvensene.

– Det går hardt ut over overtidsbudsjettet når dere må spane på svenske atomvåpenmotstandere?

– Jobben må gjøres og det er kun det vi konsentrerer oss om nå, sier lensmann Petter Grønås.

Vil stanse amerikansk stjernekrig.