Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonerer for å beholde ferga

Artikkelen er over 13 år gammel

Mellom 100 og 150 hamarøyværinger i alle aldre ”kapret” lørdag formiddag ferga mellom Skutvik og Svolvær. Se video.

Hensikten er å markere misnøye med at regjeringen i forslaget til statsbudsjett går inn for å legge ned ferga fra 1. januar. Dette blir gjort stikk i strid med fylkestingets vedtak om prøvedrift i to år, og uten at det foreligger en konsekvensutredning av saken.

Det blir ikke godtatt av lokalbefolkningen. Underveis på fergeturen blir det både appeller og demonstrasjon ombord. Ordførerne i Hamarøy og Vågan vil holde appeller ved kai i Svolvær og i kveld blir det fakkeltog etterfulgt av jam(mer) på utestedet ”Himmel og Hav”. Utestedet holder stengt det meste av dagen for å vise hvordan det kan bli på Skutvik dersom ferga forsvinner for godt.

I 11.30-tiden i dag stormet barn utkledd som sjørøvere om bord i ferga for å foreta den symbolske kapringen. På land sto en lang kø av biler som på sin måte symboliserte hvor viktig ferga er for både Hamarøy kommune, reiselivet og regionen.

Underveis på fergeturen blir det både appeller og kulturelle innslag. Dag Kajander og Kai Larsen skal framføre en flunkende ny fergesang, skrevet for anledningen.

Kaptein Helge Nøis på ferga ”Stetind” opplyser til Avisa Nordland at demonstrasjonene så langt har forløpt fredelig og uten dramatikk og at det heller ikke var problemer å få om bord biler og passasjerer i Hamarøy.

De som ønsker å støtte fergeaksjonen kan gjøre det via et opprop på denne nettadressen.

Les mer i avisa Nordland mandag