Advarer mot svindelforsøk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

PC låser seg. Så dukker det opp en melding om at du må betale en bot til politiet for å få låst opp maskinen. - Dette er svindel, advarer politiet.

DEL

Operasjonsleder Kåre Munkvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt forteller at dette er det andre tilfellet de har fått melding om, så vidt han kan huske.

PC låst

Politiet ble kontaktet av en person i Harstad som fortalte at PCen hans var låst. På skjermen kom det opp en melding om at vedkommende måtte betale et beløp til politiet før maskinen kunne låses opp igjen.

Ikke politiet

Kåre Munkvold er helt klar på at dette er et svindelforsøk og ikke noe politiet står bak. Det har kommet lignende meldinger tidligere i resten av landet.

- Politiet kan ikke låse skjermene til folk, og vi sender ikke ut bøter på denne måten. Dette er et virus og forsøk på svindel, sier han.

Ulovlig nettside

Han forteller at den forrige som tok kontakt hadde fått beskjed om at han var inne på en ulovlig nettside, og derfor måtte betale en bot til politiet for å få låst opp maskinen.

- De som står bak sender ut slike meldinger i håp om at noen skal tro de har gjort noe galt, og betale. Det må de IKKE gjøre, sier Munkvold.

Personen som ble rammet tirsdag kveld var inne på You Tube da meldingen dukket opp. Det dreier seg om en privatperson bosatt i Harstad.

Han meldte fra til politiet, og hva som er gjort videre for å få låst opp maskinen vet ikke Munkvold.

Ikke betal

Operasjonslederen håper ingen går på denne svindelen.

- Ikke betal. Dette er kun en måte å lure deg på, sier han

Artikkeltags