Gå til sidens hovedinnhold

39 elever på St. Eystein

Artikkelen er over 14 år gammel

Når St. Eystein skole starter sitt tredje skoleår, har antall elever økt til 39.

Skolen startet med 12 elever. I år har den satt et tak på 40 elever, opplyser rektor Elisabeth Thielemann som i går hadde 39 elever på listen for kommende skoleår på Bodøs eneste private grunnskole. Noen klassetrinn er fulle – blant annet første trinn, der det er venteliste for å komme inn.

Den katolske skolen er godkjent for 84 elever, men bygningene den disponerer i dag, er ikke godkjent for flere enn 70. I dag har ikke skolen ungdomstrinn, men planen har hele tiden vært å søke godkjenning også for ungdomsskole etter hvert.

Ungdomstrinn. – Jeg har fått klarsignal fra skolestyret for å besøke skoler på samme størrelse og med tilsvarende organisering som vår, for å se på hvordan de gjør det, sier Thielemann. Skolen får støtte til drift, men ikke til bygninger. Ifølge Thielemann er lånet på dagens skolebygg tilbakebetalt. For å skaffe mer plass, kan loftet bygges ut.

Steinerskole. Også Steinerstiftelsen i Bodø ønsker å åpne friskole i Bodø. Planen var å ha skolen klar i høst eller neste høst. Men regjeringen varslet innstramming av friskoleloven, og dermed står skoleplanene i Bodø på vent. Alle søknader om friskoler er frosset inntil videre.

– Vi venter på nye retningslinjer fra regjeringen før vi kan søke på nytt igjen, men vi er optimistiske. Steinerskolen har lange tradisjoner, og vi har fått inntrykk av at den vil bli prioritert, sier styrer Berit Midthun i Steinerbarnehagen i Bodø.

Tomt til Steinerskolen står klar på Jensvoll, i nærheten av Steinerbarnehagens nybygg som skal tas i bruk i oktober.