Det er to Vampire-jagere, Luftforsvarets første jet-jagerfly, som har besøkt byen i følge med 331 skvadronens 70-års feiring.

200 veteraner

I overkant av 200 veteraner og stadig tjenestegjørende fra Norges eldste jagerflyskvadron er denne helga samlet til feiring på Bodø hovedflystasjon.

De yngste er personell tidlig i 20-årene som jobber ved skvadronen i dag, og eldstemann er den levende legenden Wilhelm Mohr som fyller 94 år førstkommende mandag.

Under åpen dag ble det etter åpningstale ved brigader Per Egil Rygg, sjef 132 luftving, gjennomført flyging med F-16 og Norges første jetjager, Vampire. Noen heldige vant også tur med Forsvarets skolefly, Saab Safari.

Flyshow neste år

Programmet åpnet fredag med tradisjonell beercall i befalsmessa, og lørdag har vært samling i en av stasjonens hangarer for å ta en kikk på noen av flyene skvadronen har fløyet opp gjennom årene. Lørdagen avsluttes med en høytidelig messemiddag, før programmet avsluttes søndag formiddag med et besøk på Norsk Luftfartsmuseum.

Om årets feiring er moderat i omfang, og bare for Luftforsvarets egne folk, så kan Luftforsvaret love en større feiring neste år da 100-års markeringen for norsk luftfart finner sted.

Den 16. og 17- juni 2012 er datoene som må merkes av i kalenderen for tidenes flyshow i Bodø.