200 kilo lettere på to år

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Reidar Hansen (36) har gått ned over 200 kilo i vekt. Nå har han utfordret fylkesrådsleder Odd Eriksen til å begynne å trene for å kvitte seg med seks-sju kilo.

DEL

– Jeg skal vurdere utfordringen, sa Eriksen da han onsdag var til stede på arbeidsmarkedsbedriften Tysfjord ASVO på Drag for å åpne et flunkende nytt treningssenter der.

Fylkesrådslederen prøvde også noen av treningsapparatene, men avviste på det mest bestemte at det var for å kvitte seg med valgflesk.

– Her er ikke mye flesk, bare ordentlig mørt kjøtt, spøkte han og kikket nedover seg selv.

Stor prestasjon. Blant de flere hundre frammøtte på åpningen var også Reidar Hansen, som selv er ansatt ved bedriften. Han fulgte nøye med da Odd Eriksen testet utstyret. Reidar har i altfor mange år av sitt liv vært svært overvektig.

På det meste veide han nærmere 300 kilo. I 2007 gjennomgikk han en operasjon og begynte å trene. Det ga resultater. Nå veier han rundt 75 kilo og har fått et helt annet liv.

– Alt er blitt mye lettere. Nå gruer jeg meg ikke lenger for å stå opp, sa han.

Fylkesrådsleder Odd Eriksen var utrolig imponert over det han fikk høre.

– Det er helt fantastisk. Det ligger en stor prestasjon bak slike tall. Det vitner om egenkontroll og vilje. Det er nok ikke så veldig mange som ville klart det samme. Mennesker som klarer å slanke seg så mye må ha en vanvittig styrke, mente Eriksen.

Løfte. Reidar bekreftet at det har vært tøft.

– Men det hjalp veldig godt på at jeg fikk slankeoperasjon. Før jeg gjennomgikk operasjonen måtte jeg bevise at jeg var i stand til å trimme og å gå ned i vekt. Det klarte jeg. Jeg skal bruke treningssenteret til å bygge opp muskulaturen igjen, sa 36-åringen og utfordret Odd Eriksen til å begynne å trimme på Friskhuset i Bodø.

– Jeg har en plan om å gjøre det. Det handler om å klare å prioritere vekk noe av arbeidstiden for å ta vare på sin egen kropp. Det er kjempevektig å holde kroppen ved like, erkjente en litt nølende Eriksen.

– Du får begynne å gå på Friskhuset, så skal jeg trene her, prøvde Reidar seg.

– Ja, det er greit, svarte fylkesrådslederen og fikk umiddelbart beskjed om at han må redusere vekta med seks-sju kilo.

I disse valgtider var det et løfte Eriksen ikke vil garantere at han klarer å holde.

– Jeg må jo ha litt pondus, forklarte han.

Artikkeltags