Rønvikfjellet skal bli et nasjonalt ikon, hvis bodøsamfunnet kan akseptere de nye planene for byens utsiktspunkt nummer en.

– Vi har jobbet kolossalt mye for å kunne presentere vår visjon, sier prosjektleder Trond Tørdal.

Se de utrolige bildene til høyre i saken.

Ett år med høyttenkning frikoblet fra økonomiske begrensninger og mulige innsigelser fra planmyndigheter har resultert i prosjektet "Arctic edge"

– Dette er en visjon. Hvis vi må justere kursen underveis så er vi beredt til å gjøre det, sier lederen for prosjektet Trond Tørdal.

Liggende på sofaen med avisen foran seg ble han for halvannet år siden klar over at eierne av Turisthytta slet i motvind. Noen dager senere var hytta kjøpt.

– Her skal det bygges et hotell på 20 etasjer, var noe av det Tørdal presenterte medinvestorene for. Det første svaret ga beskjed om at Tørdal hadde mistet bakkekontakten. Der har de valgt å holde seg.

– Eiendommen er unik med et voldsomt utviklingspotensial. Det ligger ydmykhet bak prosjektet, men vi kunne ikke starte med å sette begrensninger, sier Tørdal.

Hva mener du om hotellplanene? Si din mening i bunnen av saken.

Et løft for byen

– Dette skal begeistre byen og hele landsdelen, sier medeier Alf Mangor Johanessen.

– Om dette er edruelig? Akkurat her må man gjøre det ordentlig. Et bygg her må ikke bli for smått, fortsetter arkitekt Jo Aastorp. Det er selve hotellbygget på 20 etasjer som er det første man biter seg merke i. Betongbåndet med slissen av lys skal være synlig fra byen og er en av mange assosiasjoner til navnet "edge". 200 hotellrom skal alle få utsikt enten mot Børvasstindene eller Landegode.

– Selv den siste som gjesten som sjekker inn skal ha den samme flotte opplevelse som alle andre, supplerer Tørsdal. Har du ikke råd til å sove på hotellet, tilbyr prosjektgruppen at du kan få legge søndagsturen opp på taket akkurat som på operaen i Bjørvika.

Full pakke

Et stort utendørsamfi for konserter skal åpne opp for store kulturarrangement. Tørdal flytter gjerne hele "Parken-festivalen" opp på fjellet. eller sentrale deler av Nordland Musikkfestuke. Mulighetene overgår begrensningene, mener deltakerne i "Arctic Edge".

Ikke alt er bare på idéstadiet. Medeier i prosjektet Ørjan Berg forteller at man har hentet inn bistand fra Bodø Jeger og Fisk, samt Bodømarkas venner. For om hotellet er stort, er ikke planene for hele området mindre. Stikkordene er helse og aktivitet. Berg ser for seg akebakke, turstier, kultivering av de nærliggende vannene for fiske og lysløype for ski og sykkel fra Nordsia og over i løypenettet fra Maskinisten.

Bergbrødrene stikker heller ikke fingrene inn i et prosjekt uten å sikre seg et par fotballbaner. Cageball heter konseptet.

– Det raskest voksende fotballkonseptet i verden, forklarer Berg.

Flere bein å stå på

For i det hele tatt å kunne bygge noe som helst er det store brikker som må på plass.

– Vi må få kontrakt med en toneangivende hotellkjede. Hotellet kan heller ikke leve sitt eget liv her opp. Derfor vektlegger vi bruken av hele Rønvikfjellet samt et større senter innenfor helse- og rehabilitering, sier Tørdal. Han tror det kan gi opp mot 30 prosent belegg på hotellet bunn. Sparringspartneren på området er Friskhuset.

– Helse og rehabilitering er en bransje i voldsom vekst. Detaljene her er ikke klare, men vi snakker om morgendagens helse- og rehabiliteringstilbud basert på det Rønvikfjellet kan tilby.

– Du blir jo nesten frisk bare av å se ut av vinduet, spøker Ørjan Berg.