165 må betale for trygghet

Artikkelen er over 13 år gammel

Shirley Bottolfsen vil også i dag protestere mot egenandel på trygghetsalarmen.

DEL

Trolig er hun litt sent ute på stasjonen, selv om det er i dag at bystyret skal vedta budsjettet for neste år. Formannskapet vedtok allerede tidlig i juni at det skulle være 100 kroner i måneden for trygghetsalarm. 24. juni gikk toget, da bystyret vedtok økonomiplanen, som betyr at de som tjener over 2 G (ca. 120.000 kr), skal betale en egenandel på 100 kr i måneden (1.200 kr året).

Et mindretall, bestående av Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Rød Valgallianse, gikk mot dette, og ville at bare de som hadde under 3 G, skulle betale denne egenandelen.

Sint. – Nå er jeg sint og fortvilet. Kanskje kjemper jeg forgjeves, men vi snakker her om en gruppe mennesker som har lite penger fra før. Ikke har jeg noe regnestykke for hva en trygghetsalarm koster i drift, men det er uansett småpenger i forhold til hva kommunen tjener, ved at folk kan bo trygt hjemme, og ikke belaste et sykehjem, sier en hoppende sint Shirley Bottolfsen.

Avisa Nordland prøvde i går å finne ut hva en trygghetsalarm koster i drift. Etter 13-14 telefoner til kommunale kontorer, var vi like langt. Det vi imidlertid fant ut, var at en sykehjemsplass koster 40.000 kroner i måneden, så det er snart penger å spare ved at folk kan bo hjemme.

Blir slik. Ordfører Odd-Tore Fygle (Ap) er temmelig urokkelig i prinsippet om egenbetaling, foran dagens bystyremøte.

– Vi må holde på vedtakene fra sparepakken tidligere i år, sier han.

– Hva med å overføre penger annet steds fra, for å dekke inn beløpet?

– Det har ikke vært diskutert, sier Fygle.

I alt er det snakk om at Bodø kommune vil tjene ca.. 200.000 kroner ved å innføre egenandel. Dette beløpet er det 165 personer som skal betale inn.

Reaksjoner. Også da saken ble behandlet i formannskap og bystyret i juni, var Shirley Bottolfsen til stede. I dag skal hun aksjonere og hun håper at andre – unge som gamle – også stiller opp.

– Jeg regner med at jeg blir alene, men bak meg har jeg mange. Allerede har det vært 60-70 personer som har ringt, sier hun.

– Du tror ikke det kan være en belastning for saken at bare du fronter den, og at folk tenker "der kommer ho igjen"?

– Det tror jeg ikke. Noen må gjøre det. Min påstand er at kommunen sparer og tjener penger på trygghetsalarmene, sier Shirley Bottolfsen. Hun har selv – gjennom innsamlingsaksjoner – kjøpt 430 alarmer til kommunen.

Artikkeltags