107 cruiseanløp i Lofoten – 6 i Bodø

Bodø har hatt besøk av cruiseskip de siste årene, men er ennå langt unna målet om å bli en mye besøkt cruisedestinasjon i nord. Her var tyske M/S Amadea på besøk i Bodø i juni i fjor.

Bodø har hatt besøk av cruiseskip de siste årene, men er ennå langt unna målet om å bli en mye besøkt cruisedestinasjon i nord. Her var tyske M/S Amadea på besøk i Bodø i juni i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Enorm vekst i cruisetrafikken i Nord-Norge denne sesongen. Men ikke i Bodø.

DEL

Så langt ser det ut til å bli den beste cruise-sommeren noen gang i Nord-Norge.

Lofoten er en av landets største cruisedestinasjoner, og så langt har 107 cruiseskip meldt sin ankomst. Men for Bodø er det fortsatt lenge mellom hver gang et cruiseskip legger til kai.

Det melder NRK Nordland.

– Jeg tror det skyldes at byen ikke har markedsført seg selv godt nok som cruisedestinasjon. Lofoten har markedsført seg lenge, og dit kommer det mange cruiseskip i løpet av et år, sier Pål Vestvik fra Stella Polaris til NRK.

Havnesjef i Bodø havn, Ingvar Mathisen, sier han ønsker flere utenlandske cruiseturister skal få se hva Bodø og omegn har å by på.

– Bare seks cruiseskip har så langt meldt sin ankomst denne sesongen. Det skyldes ti år med manglende satsning, sier havnesjef Ingvar Mathisen til NRK.

- Tar tid

Han er en av de som har frontet Bodø som cruisedestinasjon de siste årene.

I et intervju med Avisa Nordland i 2010, da det for øvrig også var seks cruiseanløp i Bodø, sa Mathisen at han trodde crusietrafikken ville ta av i Bodø i 2012.

Til tross for få cruiseanløp i årets sommersesong, det er likevel håp for Bodø som cruisedestinasjon, mener havnesjefen.

Han påpeker at Bodø var veldig godt i gang på 90-tallet, mens at man de siste årene har måttet starte på bar bakke, og bygge opp forholdet til cruiseagentene igjen.

- Og det tar lang tid, sier Mathisen til NRK.

I fjor var det også seks cruiseanløp i Bodø i sommersesongen.

Øker neste år

Han påpeker at cruisetrafikken med allerede til neste år øker med femti prosent i Bodø.

Og med ny dypvannskai håper havnesjefen at Bodø skal kunne nå førti anløp i året i løpet av 2017.

– Bodøs avstand til Lofoten, og at vi kan tilby komplimentære attraksjoner i Bodø kontra Lofoten, er veldig positivt, sier Mathisen.

Artikkeltags