Gå til sidens hovedinnhold

Nye tall: – Mindre mobbing i Nordland

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordland har størst nedgang i mobbing på videregående skole av samtlige fylker i Norge, det viser nye tall Elevundersøkelsen.

Andelen elever på Vg1 på videregående skole i Nordland som føler seg mobbet på skolen har gått ned fra 5,6 prosent høsten 2017 til 3,9 prosent høsten 2018. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Denne nedgangen på 1,7 prosentpoeng er den høyeste i landet i undersøkelsen.

- Dette er svært gode nyheter, og betyr mye både for den enkelte elev og for skolemiljøet. I Nordland har vi tatt mobbing på alvor, sier fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap).

Les også

Innfører nytt tiltak for å redusere mobbing i Bodø: – Det er store mørketall der ute

Det er gjort flere grep i Nordland for å få ned mobbingen.

- Vi har ansatt et eget mobbeombud, og var først ute i landet med innføring en mobbeknapp på nettsiden til de videregående skolene, som gjør rapportering av mobbing enklere. Dette arbeidet vil vi videreføre, og de positive mobbetallene er helt klart en inspirasjon i det videre arbeidet mot mobbing i skolen, sier Olsen.

LES OGSÅ: Først ut med mobbeknapp på videregående skole: - Et veldig viktig tiltak

En annen som synes tallene viser en positiv utvikling er mobbeombud i Nordland, Lasse Knutsen. Han er likevel bekymret for at det fortsatt er elever som utsettes for mobbing og krenkelser.

- Vi trenger mer kunnskap i skolene om hva de skal se etter og hvordan de skal håndtere det. Vi trenger lærere som er god på kartlegging, relasjonsbygging og inkludering. Vi trenger også skoleledere som bygger kapasitet og setter tydelige krav til ansatte. Får vi dette til, så har jeg stor tro på at vi vil få en enda større nedgang i mobbetallene, sier Knutsen i pressemeldingen.

Øsnker du å lese mer om Elevundersøkelsen? Klikk på denne lenken: https://skoleporten.udir.no/rapportvisning/videregaaende skole/laeringsmiljoe/elevundersoekelsen/nordland-fylke?orgaggr=a&kjonn=a&utdanningstype=--&program=--&sammenstilling=1&fordeling=2

Les også

Miriam (16) roser det nye tiltaket i Nordland: – Det burde være øverst på prioriteringslista

 

Kommentarer til denne saken