Tirsdag presenterte Mediebedriftenes Landsforening (MBL) de offisielle lesertallene for første kvartal i 2021.

Tallene viser at Avisa Nordland i første kvartal har totalt 63 400 daglige lesere på nett og på papir. Det er en økning på 2400 daglige lesere, fra 61 000 i første kvartal i fjor. I totaltallet inngår lesere på papir, pc/mac, mobil, nettbrett og e-avis.

– Det er svært gledelig å se at stadig flere leser Avisa Nordland. Vi er til for våre lesere og abonnenter. At oppslutningen øker rundt våre produkter totalt sett er derfor oppløftende, sier konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen.

– Den store utfordringen i lesertallene framover vil ligge i å fortsette den sterke, digitale veksten. Det skal vi jobbe ufortrødent videre med.

Papirutgaven har 25 900 daglige lesere. På samme tid i fjor var antallet papirlesere 31 100.

Den største veksten er på mobil og nettbrett. I fjor leste 38 700 mennesker AN på mobil hver dag. Så langt i år er antallet daglige mobillesere 45 000. Nettbrettlesere har økt fra 6300 i første kvartal 2020 til 8400 i første kvartal 2021.

På landsbasis viser tallene at bruken av norske aviser er rekordhøy. Bruk av aviser på digitale flater øker med 9 prosent det siste halvåret, og 82 prosent leser daglig minst én avis digitalt eller på papir. For første gang bruker over sju av ti nordmenn digitalt innhold fra norske aviser daglig, og bruken har gått forbi lineær tv, heter det i en pressemelding fra MBL.

– Tallene bekrefter utviklingen vi så allerede før koronapandemien traff Norge, og utviklingen har forsterket seg det siste året. Bruken av norske aviser er rekordhøy, og mobilen er folks viktigste plattform for å følge med i nyhetsbildet, sier adm.dir. i MBL Randi S. Øgrey.