Mandag morgen slo et lynnedslag ut strømmen i områdene rundt Bodø. Dette var ifølge Meteorologisk institutt et engangstilfelle.

Uheldig

– Det er noe bygevær, og det ser ut som det var en av disse bygene som tok med seg lynet i morges, sier statsmeteorolog Iselin Skjervagen til Avisa Nordland.

Hun sier det ikke er sendt ut noe farevarsel for verken nedbør eller lynnedslag, og mener Bodø var uheldige som ble strømløse i morges.

– Det vil være jevnt med nedbør i dag og det vil være en del vind, men det kommer til å roe seg ned til i morgen. Fra Bodø og sørover kommer det til å bli ganske pent vær med temperaturer rundt ti grader store deler av dagen. Nord for Bodø er det ventet noe mer nedbør, men ikke så mye at det er sendt farevarsel, sier Skjervagen.

Bra Salten-vær

Utover uken tror Skjervagen været kommer til å holde seg pent i Salten.

– Onsdagen ser veldig fin ut. Ikke skyer, og det ser ut som det blir en kjempefin dag med temperaturer opp mot 10-11 grader. Det må man utnytte det man kan, er oppfordringen hennes.

Torsdag kan det bli skyer rundt svenskegrensen, mens resten av regionen vil ta med seg finværet fra onsdag.

Ifølge Skjervagen kommer det en nedbørsbyge sørfra, men den vil ikke treffe Salten med unntak av skyer fra fredag.

– Lørdag ser bra ut, men det kan treffe nedbør fra sent på kvelden og vil bli liggende hele søndagen. Men frem til det ser været ganske bra ut.

Fjellsnøen

Mandag morgen tweetet Vegtrafikksentralen nord et bilde fra Beiarfjellet. Bildet viste at snøen hadde funnet fylkesveien, men Skjervagen mener det ikke er grunn til bekymring for de saltenværingene som ikke er klare for vintertegnet enda.

– Snøgrensen ligger på rundt 800 meter i Nordland nå, og kommer til å variere mellom det og 1.000 meter hele uken. Det er mest i Finnmark snøgrensen blir å legge seg lavere, sier hun.