Tannlegekjeden Budapestklinikken skal etablere seg i Bodø.

Klinikken skal inn i Rydmarkgården i Sjøgata 1, samme lokaler som blant annet Salten tingrett holder til. Gårdeieren skal samtidig pusse opp lokalene for millioner, skriver Bodø Nu.

– Vi etablerte kontakt i andre halvdel av desember. Så har det gått relativt kjapt, sier gårdeier Tom Rydmark.

Flere klinikker

Fra før har klinikken kontorer i Tønsberg, Tromsø og Budapest.

I tillegg til Budapestklinikken er Colosseumklinikken på vei til Bodø. De skal inn i Ramsalt. Noen av Bodøs tannlegekontorer havner snart under Colosseum-paraplyen.

Sistnevnte er Skandinavias største kjede innen tannhelse og klinikken kommer til å bli Norges mest moderne.

– Nå driver de klinikkene der de er, så flytter vi over til Ramsalt og lager en stor klinikk der. Det kommer til å bli en stor satsing, med alle spesialister, fortalte gründer av Colosseumsklinikken, Gard Lauvsnes til Avisa Nordland i for ett år siden.

20 klinikker

Dette er ikke første gang de samler flere klinikker til én stor klinikk. Ifølge Lauvsnes har han kjøpt over 100 klinikker i sin tid, men samlet mange av dem til flere store klinikker.

– Vi har over 20 klinikker i Norge, og Bodø har lenge vært tittet på. Nå er de i så stor fart på utviklingen av byen at timingen vår er veldig god. Vi har allerede landet et par praksiser med lokale Bodø-tannleger. Og for å få sagt det er det viktig for oss å ha lokale tannleger, sa HR direktør i Colosseum, Ragnhild Hauge Waters.