I podkastene diskuterer næringslivsledere, medieledere og forskere blant annet hvilke næringsmuligheter landsdelen har og hvordan det står til med samarbeid og konfliktlinjer innad i landsdelen.

- Det er ingen tvil om at vi har alle verdens muligheter i landsdelen, men vi må bli flinkere å jobbe sammen. Å bidra til dette var en av målsetningene bak å starte Arctic Race of Norway, sier daglig leder Knut Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Han trekker frem valget om å samarbeide med verdens beste arrangør av sykkelritt som en av suksessfaktorene for Arctic Race of Norway.

- Gjennom samarbeidet med ASO som arrangerer Tour de France har vi fått tilgang på en svært verdifull kompetanse. Når en internasjonal toppsyklist som Philippe Gilbert trekker fram inntrykkene fra Arctic Race of Norway, er selvsagt omgivelsene og folkelivet viktig. Men like viktig er kvaliteten på selve arrangementet, sikkerheten for utøverne, og at det er godt planlagt, sier Dybdal.

Her kan du høre episodene:

Episode 1

Historien om den første utgaven av rittet og hvordan rittet ble til. Thor Hushovd mimrer om seieren i historiens første Arctic Race of Norway i 2013 og hva betød for han. Du får også tilbakeblikk på 2014 utgaven med Lars Petter Nordhaug som forteller om hvordan det var å vinne sykkelhistoriens nordligste målgang på Nordkapp. Aleksander Kristoff snakker om sine erfaringer fra rittet og hans opplevelse av spurten på siste etappe til Tromsø da han snøt Thor Hushovd for seier i hans aller siste sykkelritt.

Episode 2

Hva gjør Arctic Race of Norway til mer enn bare et sykkelritt? I episoden er tema effektene rittet skaper for landsdelen utover å være et internasjonalt sykkelritt. Episoden inneholder også tilbakeblikk fra 2015, 2016 og 2017 utgavene. Du får intervjuer med blant annet tidligere Arctic Race deltaker Philippe Gilbert og refleksjoner om rittet fra rittdirektør Knut Eirik Dybdal, ambassadør Thor Hushovd og sykkelkommentator Mads Kaggestad.

Episode 3

Dag Otto Lauritsen forteller om sine opplevelser fra Arctic Race of Norway og sitt møte med det nordnorske publikummet. Tv2 kommentator Christian Paasche gir deg sine tanker om hva han sitter igjen med etter å ha kommentert samtlige utgaver bortsett fra en. Du kan i tillegg høre intervjuer med Susanne Andersen og Andreas Leknessund om deres møte med Arctic Race gjennom deltakelse i ungdomsrittet Morgensdagens helter rittet og hva det har betydd for dem.

Episode 4

I denne episoden samtaler Skjalg Fjellheim, Knut-Eirik Dybdal og utenriksminister Ine Eriksen Søreide om Nordområdemeldingen, status og fremtidsperspektiv for Nord-Norge.

Episode 5

I denne episoden utforsker et bredt sammensatt panel muligheter og utfordringer basert på faktiske utviklingstrekk. Det er demografiske forhold som fraflytting og aldring, men også den veksten man så i verdiskapingen i næringslivet før pandemien traff oss, hvilke bransjer som har behov for arbeidskraft, og veien ut av pandemien.

Deltakere: Merete Nygård Kristiansen (Akvaplan-Niva), Jonas Stein (UiT Norges arktiske universitet) Mona Slåtto Olsen (Kunnskapsbanken, Sparebanken Nord-Norge), Linda Beate Randal (Innovasjon Norge), og Knut-Eirik Dybdal (Arctic Race of Norway)

Episode 6

I denne episoden får vi et innblikk i hvilke perspektiver representanter for viktige næringer ser for seg for å sikre en bærekraftig utvikling for Nord-Norge.

Deltakere: Toril Inga Røe Utvik (Equinor), Eirik Franzen, Norkraft, Renate Larsen (Sjømatrådet), Linda Beate Randal (Innovasjon Norge), Ole Kolstad (Rana Utvikling), Bjørn Amundsen (Telenor), og Knut-Eirik Dybdal (Arctic Race of Norway).

Episode 7

Det er nok av suksesshistorier, og muligheter. Men hva er medienes rolle i utviklingen av Nord-Norge? Og hvordan påvirker til dels hard ordbruk den offentlige debatten? Forretningsmodellene til lokalavisene er basert på lokalt stoff og lokal identitet, noe som kan bidra til at folk i landsdelen går glipp av et bredere nordnorsk perspektiv. For selv om landsdelen er lang, og mange av utfordringene er forskjellige, er det noe som er felles. I denne episoden leder politisk kommentator i VG, Tone Sofie Aglen, en diskusjon rundt disse spørsmålene mellom redaktørene i noen av landsdelens største aviser.

Deltakere: Marit Ulriksen (Rana Blad), Markus Rask Jensen (Avisa Nordland), Christian Senning Andersen (Fremover), Kjell Rune Henriksen (Harstad Tidende), Skjalg Fjellheim (Nordlys), Rolf Edmund Lund (Altaposten), og Knut-Eirik Dybdal (Arctic Race of Norway).