– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med prosjektet. Det handler om å gjøre byen og fylket enda mer attraktivt, sier Ole Henrik Hjartøy.

Høyre-veteranen var ordfører i Bodø fra 2011 til 2015 og kjenner Bodø2024 bedre enn de aller fleste.

- Det var veldig mange som jobbet hardt og godt for at Bodø skulle bli europeisk kulturhovedstad, smiler Hjartøy beskjedent.

Bodø hadde nok aldri blitt kulturhovedstad uten Hjartøys visjon og engasjement, skriver Bodø2024 i ei pressemelding.

- Jeg lanserte ideen for storbynettverket tilbake i 2015. Det forankret Bodø som Norges søkerby. Deretter gikk vi ut med ambisjonene i avisa og siden gikk det slag i slag.

- Når du nå blir ansatt i Bodø2024 så er ringen sluttet?

- He he, ja det kan du kanskje si.

Skal sette byen på kartet

Hjartøy kunne nytt livet som pensjonist, men velger altså å kaste seg ut i arbeidslivet igjen.

- Du vet når en gammel sirkushest lukter sagmugg… Jeg er veldig opptatt av kultur og dette er et av de mest spennende byutviklingsprosjektene Bodø noen gang har hatt. Hvis vi lykkes vil Bodø2024 virkelig sette byen og fylket på kartet, også internasjonalt. Jeg er helt sikker på at vi skal klare å få enda flere besøkende til landsdelen når vi er europeisk kulturhovedstad, sier en engasjert Hjartøy.

- Vi skal skape begeistring og nysgjerrighet. Se bare på Umeå! De var kulturhovedstad i 2014 og har virkelig merket effekten i ettertid. Det kommer til å bli spektakulært med dette konseptet nord for polarsirkelen. Min jobb blir å få med næringslivet, få også dem til å skjønne hvor stort dette er, og hvilke muligheter som ligger her. Bodø2024 skal bidra til bolyst. Bodø2024 skal bidra til en kollektiv stolthet. Vi håper prosjektet kan bidra til at enda flere vil flytte hit. Og at ungdommen ikke flytter fra landsdelen. Det er et paradoks at folk flytter fra Nordland selv om vi har et skrikende behov for arbeidskraft. Vi skal være med på å snu denne trenden.

Prosjektet trigger

- Det virker som du ser fram til å sette i gang?

- Ja, Bodø2024 trigger meg veldig!

Direktør Andre Wallann Larsen ser fram til at Hjartøy skal bli en del av prosjektet.

- Jeg er veldig glad for at Ole Hjartøy har valgt å takke ja til dette engasjementet som samfunnskontakt. Jeg vet at Ole har et brennende hjerte for både kultur- og næringsutvikling, og at han har mange tanker om hvordan vi kan bruke Bodø2024 positivt i samarbeid med næringslivet.

Hjartøy skal jobbe i en 50-prosent stilling. Engasjementet er på seks måneder.