NRK: Eirik (55) fra Vesterålen kan bli Norges nye idrettspresident

Eirik Sørdahl er kandidat til å ta over som president i Norges idrettssforbund.

Eirik Sørdahl er kandidat til å ta over som president i Norges idrettssforbund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Det nærmer seg valg av ny idrettspresident i Norge, og i den forbindelse gikk fristen for å mede inn kandidater til neste års presidentvalg ut for idrettskretser og særforbund 10.desember.

Allerede nå har NRK offentliggjort fire av de aktuelle kandidatene til den høythengende lederstillingen.

Der finner vi blant annet en Eirik Sørdahl fra Øksnes i Vesterålen, som i dag er president i Norges Volleyballforbund. Det var også dette forbundet som nominerte Sørdahl til presidentvervet.

– Jeg tror det er viktig at idretten har flere kandidater å velge mellom når de skal velge noen til et så viktig verv for de neste fire årene. Min prosess blir at jeg stort sett kommer til å sitte stille i båten og vente på at valgkomiteen kontakter meg. Jeg kommer ikke til å starte en stor valgkamp eller bruke mye energi på dette, sier Sørdahl til statskanalen.

Da han tok over som president i Norges Volleyballforbund i 2016 var det største fokuset å snu en negativ økonomisk trend i forbundet.

– Vi har vært gjennom en tøff økonomisk operasjon og en snuoperasjon organisatorisk. Der har vi jobbet med å optimalisere hvordan volleyballforbundet skal drive over tid. Vi ønsker å få mest mulig aktivitet for de ressursene vi har, og minst mulig administrasjon. Jeg har ledet an i den prosessen og vi har kommet godt på vei i vår moderniseringsprosess, fortsetter Sørdahl til NRK.

De tre andre kandidatene er nåværende idrettspresident, Tom Tvedt, tidligere generalsekretær i Røde Kors, Svein Mollekleiv og nåværende direktør i teleselskapet, Huawei, Berit Kjøll.

Artikkeltags