Norwegian håper å få fly over Russland

Oslo  20161020.
Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian, under selskapets kvartalspresentasjon for 3. kvartal 2016 på Felix konferansesenter i Oslo torsdag
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Oslo 20161020. Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian, under selskapets kvartalspresentasjon for 3. kvartal 2016 på Felix konferansesenter i Oslo torsdag Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Norwegian har lenge ønsket å fly over russisk luftrom til Asia. I november skal det forhandles om en ny avtale, men nye ruter til Asia kan bli utsatt til 2019.

En 60 år gammel avtale gjør at SAS fortsatt er det eneste selskapet i Skandinavia som har lov til å fly over russisk luftrom i Sibir. Norske myndigheter ønsker at også Norwegian skal få denne retten.

Forhandlingene med Russland skulle opprinnelig funnet sted i februar, men ble utsatt til april. Nå er et nytt møte planlagt 8. og 9. november, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har en lang liste med destinasjoner i Øst- og Sørøst-Asia vi vil fly til. Og vi er klare. Jeg håper fortsatt på en løsning i år, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Han tror forhandlingene kan gå raskere dersom Utenriksdepartementet involverer seg i større grad. I sommer var han på møte i det russiske transportdepartementet. Svensk UD var også til stede, men Norge var ikke representert.

– Norge er flink til å få nasjoner til å snakke sammen. I denne saken kan det være en fornuftig vei å gå, sier Kjos.

Han er imidlertid forberedt på at det kan ta tid før planlagte Asia-ruter til Kina og Japan blir en realitet.

– Billettsalget må starte inntil ett år i forkant. Nå ser vi fram mot 2019, sier Kjos.

(©NTB)

Artikkeltags