Årets viktigste kamp for Liverpool

Liverpool og Mohamed Salah vinner Mesterliga-playoff-kampen i Tyskland tirsdag, tror vår oddstipper.

Liverpool og Mohamed Salah vinner Mesterliga-playoff-kampen i Tyskland tirsdag, tror vår oddstipper. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi stoler på Liverpool i Tyskland.

DEL

OddstipsTirsdagens oddsprogram byr blant annet på playoffkamper i Mesterligaen og full serierunde i Mesterskapsserien i England.

Mandagens dobbelttips: Fra vondt til verre for TIL

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Hoffenheim – Liverpool B

Mesterliga-playoff. Kamp 1 av 2. Hoffenheim imponerte i Bundesliga sist sesong. De havnet til slutt på en sterk fjerdeplass, men de har mistet to sentrale spillere i løpet av sommeren. Sule og Rudy gikk begge til Bayern München, mens Canoue dro til DC United i den amerikanske proffligaen MLS.

Venstrevingen Marco Terrazzino og stopperen Fabian Schär ble solgt til henholdsvis Freiburg og Deportivo La Coruna.

Det mangler likevel ikke på kvalitetsspillerne hos tyskerne. De har Kramaric, Szalai og Gnabry. Sistnevnte kom på lån fra Bayern. De har også Amiri, Demirbay, Zuber, Grillitsch og Schulz som ble hentet fra Gladbach.

Sist sesong var Rhein-Neckar-Arena et fort. Hoffenheim tapte ikke en eneste hjemmekamp. Statistikken viser 11-6-0 og 35–14 i målforskjell.

Men: Hoffenheim mangler erfaring fra spill i Europa. De har tilbragt mesteparten av tiden i lavere divisjoner i Tyskland, og spiller i Europa for første gang i klubbens historie denne sesongen.

Det er takket være økonomisk støtte fra software-mogul Dietmar Hopp at klubben har vært i stand til å etablere seg i toppen av Bundesliga de siste sesongene.

Liverpool får det slett ikke enkelt i Tyskland. Jürgen Klopps menn viste store svakheter defensivt i lørdagens kamp mot Watford, og jeg tviler på at de klarer å holde nullen mot Hoffenheim.  Liverpool scorer mange mål, og det kan gi seier på bortebane.

Midtbanen til Liverpool ser solid ut, selv uten Coutinho. Can, Henderson og Wijnaldum pluss Mane, Firmino og Salah vil skape problemer for Hoffenheim-forsvaret som ikke er vant til å spille i Europa.

Liverpool har en stolt historie i Europa. De er fortsatt den mest suksessrike britiske klubben i Mesterligaen, hvor de har vunnet fem trofeer. Men de har vært inn og ut av Mesterligaen de siste sesongene, så både spillerne og fansen er desperate etter å få et godt resultat i Tyskland.

Liverpool har hatt en bra sesongoppkjøring, hvor de blant annet banket de tyske mesterne Bayern München hele 3–0 i Audi Cup. De har også hentet inn noen brukbare spillere i Mohamed Salah og Andy Robertson.

Sandro Wagner som scoret elleve mål for Hoffenheim sist sesong, og var nest mest scorende i laget, er skadet. Det svekker tyskerne offensivt. Hoffenheim-suksessen var bygget på kjappe kontringer, hvor Kramaric og Wagner dyttet ballen i mål. Klpp kjenner Hoffenheim godt fra tiden som Dortmund-manager, så han vet hvordan tyskerne skal stoppes.


En annen som kjenner Hoffenheim godt er Roberto Firmino. Han kom til Liverpool fra Hoffenheim i 2015. På fire og et halvt år i Tyskland scoret han 49 mål for klubben og var lagets store stjerne. Nå skal han forsøke å ødelegge for gamleklubben. Jeg tror han kan klare det.

Klopp mangler imidlertid et par sentrale spillere. Coutinho er ute hos Liverpool, og heller ikke Lallana er i troppen som reiste til Tyskland.

Liverpool våkner etter den svake forestillingen mot Watford. Det er flere grunner til at jeg stoler på Liverpool. De har mer erfaring fra denne typen kamper, og har en bedre stall, slik jeg ser det. Hoffenheim mangler viktige Wagner. Det tror jeg vil bli merkbart.

Oddsen er fine 2,15 på Liverpool-seier, og det blir tirsdagens singeltips for oss. Spillestopp er klokken 2040, og jeg satser 250 kroner.

Her er vårt singeltips tirsdag 15. august:

TSG 1899 Hoffenheim – Liverpool 2,95 – 3,25 – 2,15 B

Total odds: 2,15

Artikkeltags