Pernille (16) er en av flere Salten-ungdommer som er nominert til Drømmestipendet

Pernille Øien (16) er nominert til Drømmestipendet i kategorien "dans". Her er hun avbildet i forbindelse med at hun kom inn på Den Kongelige Svenske Ballettskole i 2017.

Pernille Øien (16) er nominert til Drømmestipendet i kategorien "dans". Her er hun avbildet i forbindelse med at hun kom inn på Den Kongelige Svenske Ballettskole i 2017. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

27 ungdommer fra Nordland er nominert til Drømmestipendet, et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

I potten ligger det 1,5 millioner kroner, som fordeles på 100 stipender à 15 000 kroner. I år er det 458 unge kulturutøvere som er nominert til stipendet. 27 av disse ungdommene er altså fra Nordland.

Ei av disse er Josefine Elvegård fra Meløy. Hun er nominert i kategorien «skapende skriving». To av de nominerte kommer fra Gildeskål. Det er Harald Høyem Olsen, nominert i kategorien «musikk», og Liam Reynolds – nominert i samme kategori.

Fem bodøjenter er også nominert til stipendet. Elise Sandvik er nominert i kategorien «teater», Pernille Øien i kategorien «dans», Benedicte Røberg i kategorien «skapende skriving», Rebecca Yuchen Hua i kategorien «musikk» og Silje Bell Børresen i kategorien «Visuell kunst».

– Stipendutdelerne Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping erfarer at det betyr mye for dem som er så dyktige, talentfulle og/eller iherdige i sin kulturutfoldelse – og i tillegg har så spennende/fine/artige kulturelle drømmer, at de blir valgt som drømmestipendnominerte i sine respektive kommuner, skrives det på prosjektets nettside.

Drømmestipend-juryen skal vurdere alle de nominerte i siste halvdel av mars. Juryen ledes av artist Adam Douglas, kjent fra NRK-programmet Stjernekamp.

Stipendene overrekkes til de heldige vinnerne i løpet av mai og juni.

Artikkeltags