Gå til sidens hovedinnhold

Norsk presse og Trump

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter at det demokratiske presidentvalget i 2016 der Trump vant, ble norsk presse plutselig korrespondenter for CNN, New York Times, MSNBC, Washington Post og Huffington Post.

Det ser ut til at norsk presse velger ut saker fra nevnte medier for å beskrive det som foregår i USA, og når det gjelder Trump så finner man i norske statsfinansierte aviser knapt nok en eneste nyhetsartikkel om Trump som baserer seg på fakta.

Når det gjelder Trump og USA så er det slettes ikke journalistikk norske journalister og avisredaktører driver med, men en heksejakt formidlet til det norske folk gjennom politisk propaganda.

Når det gjelder Corona-krisen, så var det en krise som ingen land og mennesker i verden i nyere tid har opplevd. Selv om Norge hadde hendene fulle med å håndtere sin egen krise, så måtte hver negative kommentar fra Trump formidles gjennom norsk presse. Til og med hvert feilsteg Trump og USA gjorde, og hvert eneste dødsfall relatert til Corona-krisen måtte formidles selv om USA ikke var på topp prosentvis på listen over Corona-dødsfall. Bedre var det vel neppe at Trump var den første til å stenge sitt lands grenser da Corona-krisen oppsto.

På VG-nett kunne man i april i år lese en New York Post-inspirert artikkel om at Corona-viruset har kostet flere amerikanere livet enn det Vietnam-krigen gjorde.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/0ndnQ0/naa-har-coronaviruset-kostet-flere-amerikanere-livet-enn-vietnamkrigen

I artikkelen ble det selvfølgelig brukt et bilde av en amerikansk soldat fra Vietnam-krigen for click-bait i tillegg til å skape en sjokk-effekt.

Sammenligningen av et virus fra Kina og dødsfall fra Vietnam-krigen er direkte forkastelig overfor sivile såvel som soldater som ble drept i Vietnam-krigen.

Norsk presse skal (og må) selvfølgelig tjene penger. Ellers får jo hverken journalistene eller avisredaktørene lønna de skal ha for å drive sin journalistikk.

Mange vil nok si at det som formidles i norske statsfinansierte aviser om Trump og USA er nyheter selv om det er propaganda og ensidig hets.

Hva ville norske journalister og avisredaktører formidle hvis Joe Biden plutselig hadde blitt president?

Joe Biden har jo allerede i over 40 år hatt en politisk karriere, og er også kjent for å ha gått inn for flere kontroversielle saker. Joe Biden sa for ikke lenge siden følgende da han snakket med radioverten Charlamagne tha God: «If you have a problem figuring out whether you're for me or Trump, then you ain't black».

https://www.document.no/2020/05/22/biden-trakker-i-salaten-du-er-ikke-svart-hvis-du-er-i-tvil-om-hva-du-skal-stemme/

Hvordan ville norsk presse ha formidlet det hvis det var Trump som hadde sagt det samme?

Bak Biden står krefter som vil skape et nytt USA: Marxistene i «Black Lives Matter»-bevegelsen, Antifa, The Cancel Culture, The Squad, Defund the police osv. som støttes opp av et demokratisk parti med Nancy Pelosi i spissen.

Demokratene støtter protestantene som går inn for «Defund the police»-kampanjen og som behandler politiet i USA på samme måte som amerikanske soldater da de kom hjem fra Vietnam-krigen.

Det blir spennende å se hvordan norsk presse vil formidle reaksjonene fra de som støtter «Defund the police»-kampanjen når de ringer 9-1-1 og får følgende til svar: «We are defunded, so you have to help yourselves».

Da protestanter ødela og kastet statuen av Christopher Colombus i havna i Baltimore, sa Nancy Pelosi følgende: «People will do what they do». At demokratene støtter vandaler som brenner og ødelegger hele nabolag i USA og som oftest er bosatt av minoriteter, får man aldri lese noe om i norske medier.

Det norske journalister og avisredaktører venter på nå, er at skattepapirene til Trump skal bli offentliggjort.

Her er en nyhetsartikkel som jeg håper man kan få lese i norske statsfinansierte aviser siden den er fra New York Post:

https://nypost.com/2020/01/18/how-five-members-of-joe-bidens-family-got-rich-through-his-connections/

Kommentarer til denne saken