Appen 113 kan være til stor hjelp for nødetatene dersom uhellet eller ulykken skulle være ute.

Norsk Luftambulanse skriver på sine hjemmesider at livsviktig tid kan gå tapt dersom 113-sentralen strever med å spore deg opp.

De trekker fram appen som et godt hjelpemiddel fordi 113-operatøren får vite nøyaktig hvor du er dersom du har lastet ned og innstallert appen.

På hjemmesidene forteller pilot Geir arne Mathiesen at de flere ganger har opplevd ikke å finne fram når det haster.

– Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området og har kommet frem, men så er vi ikke fremme likevel fordi vi må lete etter vedkommende, forteller Mathiesen.

Appen sender din nøyaktige GPS-posisjon til 113-sentralen mens nødsamtalen pågår. Du trenger ikke forklare hvor du er og operatøren kan raskt sende ut lege, ambulanse eller luftambulansen til riktig sted.

– Er man ute, vet man ofte ikke nøyaktig hvor man befinner seg. Det kan være en av sine kjære man blir nødt til å hjelpe. Man blir stresset, og det er vanlig å få panikkangst. Da er det enkelt å trykke på en knapp og oppgi koordinatene til 113-sentralen. På den måten kan de fokusere på å gi råd og hjelp i stedet for å fokusere på lokalisering, sier Mathiesen.