- Denne appen bør du ha

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Appen 113 kan være til stor hjelp for nødetatene dersom uhellet eller ulykken skulle være ute.

Norsk Luftambulanse skriver på sine hjemmesider at livsviktig tid kan gå tapt dersom 113-sentralen strever med å spore deg opp.

De trekker fram appen som et godt hjelpemiddel fordi 113-operatøren får vite nøyaktig hvor du er dersom du har lastet ned og innstallert appen.

På hjemmesidene forteller pilot Geir arne Mathiesen at de flere ganger har opplevd ikke å finne fram når det haster.

– Det er frustrerende. Vi vet at en person trenger vår hjelp, og vi har utstyr og kompetanse. Vi er i området og har kommet frem, men så er vi ikke fremme likevel fordi vi må lete etter vedkommende, forteller Mathiesen.

Appen sender din nøyaktige GPS-posisjon til 113-sentralen mens nødsamtalen pågår. Du trenger ikke forklare hvor du er og operatøren kan raskt sende ut lege, ambulanse eller luftambulansen til riktig sted.

– Er man ute, vet man ofte ikke nøyaktig hvor man befinner seg. Det kan være en av sine kjære man blir nødt til å hjelpe. Man blir stresset, og det er vanlig å få panikkangst. Da er det enkelt å trykke på en knapp og oppgi koordinatene til 113-sentralen. På den måten kan de fokusere på å gi råd og hjelp i stedet for å fokusere på lokalisering, sier Mathiesen.

Artikkeltags