Lørdag og søndag, 11. og 12. februar ble det avholdt Norgescup i buldring i Mørkvedhallen klatresenter.

Klatring og buldring er en sport for dem fra 2 år til dem på nærmere 80 år, altså deltakere i alle aldersgrupper og på alle nivåer.

Denne sporten har en eksplosiv vekst over hele landet, og det er bygd og bygges klatrehaller over det ganske land.

Da Mørkvedhallen klatresenter sto ferdig i 2019 var det Norges største klatrehall, nå bare forbigått av klatrehallen i Åsane utenfor Bergen. Under byggingen deltok Bodø Klatreklubb med en formidabel dugnadsinnsats.

Noe av det som går igjen i klatremiljøer er et fantastisk hyggelig og inkluderende miljø der alle blir satt pris på, uansett innsats og resultat, og nye får god hjelp av dem med erfaring. Det dukker hele tiden opp nye folk som ønsker å prøve seg, og det er utelukkende positive kommentarer å høre.

Et slikt spenn i alder, og et så inkluderende miljø finnes ikke i andre idrettsgrener!!

Det som skuffet og sjokkerte var at verken NRK, Avisa Nordland og Bodø NU overhodet ikke viste interesse for cupen i en idrett som omfavner så mange og stadig flere, og samtlige glimret med sitt fravær, selv etter at de ble forespurt om å møte opp!

Hadde dette vært en fotballcup hadde samtlige media stilt opp og hatt flersidig dekning, samt innslag på TV.

Problemet er kanskje det at det innenfor klatring ikke dreier seg om penger? I motsetning til de fleste idretter er penger ikke en del av moroa i klatremiljøer!

På cupen deltok over 160 deltakere fra 20 klatreklubber fra nesten hele landet. Følgende klubber deltok:

Bodø Kltreklubb, Oslo Klatreklubb, Trondheim Klatreklubb, Troms Klatreklubb, Romsdal Tindegruppe, Drammen Klatreklubb, Bratter og Rogalands Venner, Sunnmørsk Klatreklubb, Fredrikstad Klatreklubb, Klatreklubben Rana, Haugaland klatrelag,Våtedal Tindeklubb, Kolsås Klatreklubb,Lillehammer Klatreklubb, Vesterålen Vertikal, Stjørdal Klatreklubb, Håmmår'n Fjellsportklubb, Tynset Idrettsforening, Eide Klatreklubb, Kristiansund Fjellklubb.

Og dette er en idrett media viser null interesse for!