Bestill AN+ her. KUN 100,- ut året!

Tromsøgutten og den tidligere Fløya-, TIL-, TUIL- og Lyn-spilleren Bjørn Lidin Hansen gikk bort i forrige uke, 27 år gammel.

Lidin Hansen ble 9. mars i fjor operert for beinkreft (Ewings Sarkom), og etter tøffe cellegiftkurer så sykdommen ut til å være på retrett.

I februar i år fortalte han Nordlys at han helsemessig var på rett vei igjen, og han har hele veien vært åpen om sykdommen sin og gitt kreften et ansikt.

I april i år kunne han fortelle at alt tydet på at han var symptomfri, og 30. juni kom han også tilbake på fotballbanen for Lyn i deres kamp mot Manglerud Star.

Da var det 20 måneder siden han hadde spilt en kamp sist, og Lidin Hansen sa blant annet til Nordlys:

– Det er litt vanskelig å sette ord på på den følelsen jeg hadde da jeg ble byttet inn. Det har vært en så tøff kamp, det har vært mer vanskelig enn jeg kunne forestille meg.

– Vil savne deg sårt

Tirsdag i forrige uke gikk Bjørn Lidin Hansen bort, 27 år gammel, under andre omstendigheter. Han skal bisettes i Nordreisa førstkommende fredag, der familien hans har nære bånd.

Familien skriver følgende i dødsannonsen:

«Bjørn orket ikke lenger å leve med smerten. 25. oktober 2016 valgte han døden foran livet.»

«Vi har respekt for ditt valg Bjørn, men vil savne deg sårt.»

– Vi har på en måte vært i en sorgprosess med Bjørn i to år nå. Han ble erklært kreftfri i vår, men i høst fikk han en utmattelsesdepresjon som han ikke klarte å leve med lenger, forteller mamma Ewa Lidin åpent til Nordlys.

– Sov godt, kompis

Kondolansemeldingene har begynt å komme på Lidin Hansens side på Facebook, og på samme nettsted ligger det også andre meldinger til minne om ham.

Blant annet har Finnsnes-spiller Andreas Løvland lagt ut et bilde av sin tidligere venn, der han har skrevet følgende:

«Sov godt, kompis (hjerte). Du vil alltid være med oss! Måtte livet være bedre i himmelen!»

Kjente fotballnavn som Morten Pedersen, Thomas Hafstad, Rune Lange, Steinar Nilsen og Mohammed Ahamed har her lagt inn sine støttende meldinger.

Bjørn Lidin Hansen var et stort fotballtalent i ung alder, da han var innom alderbestemte landslag. Han fikk også én eliteseriekamp for TIL i 2008, borte mot Aalesund.