Gå til sidens hovedinnhold

Nordnorsk storbank kutter renten

Artikkelen er over 1 år gammel

For andre gang på en uke setter SpareBank 1 Nord-Norge ned renten, denne gang med inntil 0,5 prosentpoeng. I løpet av den siste uken har banken også gitt om lag 2.000 av sine kunder avdragsfrihet på boliglånet.I forrige uke kuttet SpareBank 1 Nord-Norge renten på boliglån og næringslivslån med inntil 0,35 prosentpoeng, og i dag senker de den med ytterligere inntil 0,5 prosentpoeng. På ei uke er renten altså satt ned med inntil 0,85 prosentpoeng, og den laveste boliglånsrenten hos SpareBank 1 Nord-Norge er nå på 2,05 prosent.

– Vi vet det er ei vanskelig tid for mange av kundene våre, også økonomisk, og vi gjør det vi kan for å bidra, sier konserndirektør for personmarkedet Lasse Hagerupsen.

Eksisterende kunder får ny rente 29. april. For nye kunder vil forrige ukes renteendring gjelde fra 23. mars og dagens endring fra 30. mars.

Avdragsfrihet

– Lavere rente er ett av flere tiltak vi setter inn for å lette trykket på nordlendingers privatøkonomi i koronakrisen. Et annet har vist seg å være minst like viktig, og det er avdragsfrihet på lånene, sier Hagerupsen.

SpareBank 1 Nord-Norge fjernet gebyret for dette i forrige uke og gir nå inntil seks måneder avdragsfrihet på lån. Den siste uken har om lag 2.000 kunder fått innvilget dette.

Mange søker hjelp

I forrige uke hadde SpareBank 1 Nord-Norge 3.000 daglige henvendelser på telefon og i sin digitale chat-løsning, mot 2.000 i ei normal uke. SpareBank 1 Nord-Norge har derfor satt mange flere rådgivere enn normalt inn for å betjene linjene.

– Jeg er glad for at kundene våre ikke må vente lengre enn omtrent 30 sekunder når de vil chatte med oss for tiden, for vi vet at spørsmålene om privatøkonomi bekymrer mange, sier Hagerupsen.

For å bidra til å stoppe spredningen av korona låste SpareBank 1 Nord-Norge dørene på lokalkontorene tirsdag i forrige uke.

– Det betyr ikke at vi stengte bankene, men vi gjennomfører kun møter som er avtalt på forhånd. Det gir oss mulighet til å gjennomføre møtene i tråd med helsemyndighetenes råd, sier Hagerupsen.

Avdragsfrihet og renter er bare noen av spørsmålene rådgiverne i SpareBank 1 Nord-Norge svarer på under koronakrisen. Svært mange får også hjelp til å planlegge privatøkonomien på nytt, fordi de er vet eller er bekymret for at inntektene går ned en periode.

– Vårt aller beste råd er enkelt: Ta kontakt, sier Hagerupsen.


Kommentarer til denne saken