Helgelendingen: I påsken har NSB ordnet med 15 700 ekstra seter fordelt på togene rundt om i landet. Nordlandsbanen har fått 1195 ekstraseter i de ordinære togene mellom Trondheim og Bodø, og 380 seter i de ordinære togene mellom Trondheim og Mo i Rana.

– De aller mest populære avgangene er det nå problemer med å få billetter til så tett opp mot avreisedag. Vi så allerede for flere uker siden at fredag før påske, og første og andre påskedag ble fort utsolgte, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Skal du reise nordover fra Trondheim i påsken har du enda mulighet å sikre deg billetter. Mens de sørgående togene på Nordlandsbanen som går første og andre påskedag er per dags dato full med ingen tilgjengelige billetter. Det går heller ikke nattog i påsken, men natt til andre påskedag skal det gå et tog sørover som allerede er fullt opp.

– Vi har ikke kjørt nattog i påsken på noen år. Det har med å gjøre hvor mange det er som faktisk benytter seg av de togene. Det er færre reisende rett og slett, sier Scholz.

Scholz forteller at første påskedag hvert eneste år er en travel dag. Om du ikke har fått bestilt deg billett enda må du være innstilt på at det kan være vanskelig å få billetter på det tidspunktet du ønsker å reise.  

– Hvis du bestiller billetter så tett opp mot påske kan du være heldig å finne ledige plasser, men det er ikke gitt at det blir på den avgangen du har mest lyst på. Det kan være en ide om å søke på flere avganger og se på flere dager, sier Scholz.