Fylkesrådene i Nordland, Troms og fylkesordføreren i Finnmark mener sykkelrittet har vært en suksess for Nord-Norges næringsliv og reiseliv.

 - Det er ingen tvil om at sykkelrittet Arctic Race har vært en suksess. At fylkeskommunene i nord gikk inn med penger for tre år siden, var en fødselshjelper for det første sykkelrittet, og helt avgjørende for at også næringslivet turte å investere i denne fantastiske folkefesten, forklarer fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll i en pressemelding.
 

Verdens vakreste ritt

Arctic Race er med på å sette Nord-Norge på verdenskartet. Sykkelfesten vises på tv i mer enn 170 land, og fronter både en spektakulær natur, men også et folk som er engasjert og entusiastisk.

- Selv alle de som ikke er opptatt av sykkelsporten tar del i disse fire festdagene. Det er et sykkelritt i fantastiske omgivelser. Dette setter Nord-Norge på verdenskartet, og vi får vist fram hva vi har å by på som opplevelsesmål for turister fra hele kloden, underbygger Norvoll.
 

Suksess uten sidestykke

De ledende fylkespolitikerne i Nordland, Troms og Finnmark mener det er mange gevinster å hente ut fra satsingene som fylkeskommunene i nord står samlet om.

- Den enorme reklamen ut i verden har vært nevnt. Men også engasjementet og aktivitetene som arrangeres på stedene som Arctic Race besøker har stor betydning. Dette er folkehelse i praksis, der mange blir motivert til å ta del i mosjonsløp - og som forhåpentlig tar fysisk aktivitet i enda større grad med seg inn i hverdagen, utdyper fylkesrådsleder i Troms, Line Fusdahl (H).
 

Sykkelfest i tre nye år

Det har hersket noe usikkerhet om hvorvidt det økonomiske fundamentet for videre satsing på Arctic Race var til stede.

- Næringslivet har gått tyngre inn for å videreføre arrangementet. Vi har vært, og er positive, til Arctic Race. Det har gitt mye entusiasme, sier fylkesordfører i Finnmark, Runar Sjåstad, som ønsker at saken om støtte legges fram for det nye fylkestinget.

- Dette arrangementet har vist internasjonal klasse. Rytterne påpeker at det er spektakulært og en fantastisk opplevelse - også fra sykkelsetet. Dette er et arrangement nasjonale myndigheter må få øynene opp for, og legge fast inn fast finansiering til. Ingen andre steder i landet kan promotere Norge på en slik måte som nordlendingene kan gjennom Arctic Race, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll.